Voorbeschouwing: geeft Liverpool de titel extra glans tegen runner-up Manchester City?

Er zit dan weliswaar geen publiek op de tribune, wij zijn allang blij dat de bal in Europa weer rolt. Het zal je niet ontgaan zijn dat Liverpool afgelopen speelronde na 30 jaar eindelijk de titel in ontvangst mocht nemen. De eerstvolgende wedstrijd na hun kampioenschap is gelijk een interessante, want ze mogen aantreden bij runner-up Manchester City. Samen met TOTO blikken wij vooruit op deze veelbelovende wedstrijd.

Het zijn de afgelopen jaren onbetwist met kop en schouders de beste ploegen van Engeland. Het was vaak stuivertje wisselen tussen de ploegen van Jürgen Klopp en Pep Guardiola. Vorig jaar bleef City met het bizarre puntenaantal van 98 punten nipt voor op de Reds, die een puntje tekort kwamen. Dit jaar was er by far maar een ploeg die aanspraak maakte op de titel: Liverpool.

Indrukwekkende titel

Dankzij 26 overwinningen en 1 gelijkspel in de eerste 27 wedstrijden gingen zij er als een sneltrein vandoor, waardoor het met een voorsprong van meer dan 20 punten al in maart kampioen leek te worden. Totdat corona om de hoek kwam kijken. Het was uiteraard uitstel van een feestje, want zo’n megavoorsprong konden ze simpelweg niet meer weggeven. Afgelopen week was het dan eindelijk zover, nadat Manchester City met 2-1 verloor van Chelsea, terwijl Liverpool een dag eerder Crystal Palace aan de zegekar had gebonden met een overtuigende 4-0 overwinning.

Een lokaal volksfeest barstte los in het rode gedeelte van de stad aan de Merseyside, waar ze volgens de verhalen nu nog dronken zijn en de laatste feestvierders nog moeten thuiskomen uit de kroeg. Maar voor de spelers staat er nog wel een prestigieus potje op het programma, de uitwedstrijd tegen Manchester City.

Het is natuurlijk een duel om des keizers baard, maar er staat wel flink wat prestige op het spel. Na het behalen van de Premier League wil je in het eerstvolgende duel natuurlijk niet van het veld geveegd worden. Je kan de beker wel wat extra glans voorzien door ook in een direct duel nog even te laten zien wie de baas is.

Odds

De odds zijn wel in het voordeel van Manchester City. Op een overwinning staat een quotering van 2,01, terwijl een zege van Liverpool een quotering van 3,20 oplevert. Een gelijkspel staat op een quotering van 3,65. Lastig in te schatten hoe het met het eergevoel van Liverpool staat. Maar de hongerige mannen van Klopp kennende zullen ze vol voor de 3 punten gaan om de Premier League beker nog wat op te poetsen. Ze kunnen in elk geval vrijuit spelen en de alcohol zal nu wel uit hun bloed zijn. Zeker gezien de interessante quotering gokken wij op een nipte overwinning voor Liverpool. Kick-off is donderdag 2 juli om 21:15 uur. Eindelijk weer een potje betten. Wij zitten klaar!

In samenwerking met TOTO

Reageer op artikel:
Voorbeschouwing: geeft Liverpool de titel extra glans tegen runner-up Manchester City?
Sluiten