Voorbeschouwing: Eredivisie wordt hervat met de kraker Ajax – PSV

Eindelijk, we mogen weer voetballen! Nou ja, zíj mogen weer voetballen, want het amateurvoetbal ligt al zo lang stil dat we niet eens meer weten hoe het voelt om tegen een bal te trappen. Playtime is over, in de eredivisie gaat het nu écht beginnen. Bij de hervatting staat er gelijk een dijk van een wedstrijd op het programma: Ajax – PSV. Samen met TOTO blikken wij alvast vooruit op deze kraker.

De club uit Amsterdam had misschien wel het meest behoefte aan een pauze. Na een druk programma zakte de boel in elkaar en verliepen de wedstrijden niet allemaal geheel vlekkeloos. Ze gingen dan ook de winterstop in met een 1-1 gelijkspel tegen Willem II. PSV daarentegen heeft de draad na een zwakke start helemaal opgepakt. Het verschil op de ranglijst tussen de twee Nederlandse grootheden bedraagt dan ook nog maar één punt.

Strijden om de koppositie

De titelstrijd ligt dan ook nog volledig open. De ploegen hebben een korte adempauze gehad, maar mogen komende weken weer flink aan de bak. Het programma voor de komende periode bestaat bijna allemaal uit krakers. De uitkomst van deze wedstrijd is dus ontzettend belangrijk voor het kampioenschap. Helaas voor Ajax is de aankoop van deze zomer, Mohammed Kudus, nog steeds niet fit. PSV heeft het ook niet makkelijk gehad qua blessures, maar hopen na de winterstop hun route naar de nummer één positie te kunnen vervolgen. Zij hebben in elk geval wel een surplus aan kwaliteit in de aanval, met spelers als Malen, Gakpo, Madueke en Götze. Ajax heeft daar ook flink in geïnvesteerd, door voor 22,5 miljoen Sébastien Haller van West Ham United te kopen. Het is gelijk de duurste transfer ooit van de Amsterdammers. De Franse spits kan tegen PSV direct al z’n debuut maken, dus daar gaan we sowieso op letten.

Ajax de favoriet

Als we kijken naar de bookies, dan komt toch de huidige lijstaanvoerder in de eredivisie als favoriet uit de bus. Als ze het voetbal weer laten sprankelen na wat weken rust, moet PSV te pakken zijn, schatten zij zo in. Wij noteren een quotering van 1,67 bij winst van Ajax. Een gelijkspel heeft wel een redelijk hoge quotering, namelijk een quotering van 4,00. Maar gezien de laatste vijf edities van Ajax-PSV is die kans erg klein. Maar één keer werd er gelijkgespeeld. Dat was in het seizoen 2016/2017. Een overwinning van PSV vinden de bookies het minst aannemelijk. Daar is je quotering iets hoger dan voor een gelijkspel. Op winst voor PSV staat namelijk een quotering van 4,30. Als je dan toch inzet op winst voor Ajax, kies dan de bet met de exacte score en gok op een 1-0 overwinning van de Amsterdammers. Daar staat een quotering op van 10,00. Toch een stuk winstgevender en een uitslag die veel voorkomt tijdens deze topper. Wij kijken weer ontzettend uit naar de hervatting van het eredivisieseizoen. Wat denken jullie dat het gaat worden? Hier ga je geld pakken!

In samenwerking met TOTO

Reageer op artikel:
Voorbeschouwing: Eredivisie wordt hervat met de kraker Ajax – PSV
Sluiten