Voorbeschouwing FC Barcelona – Real Madrid: gaat Barça een gaatje slaan in El Clásico?

Er zijn een hoop mooie wedstrijden in de wereld, maar er kunnen weinigen tippen aan die tussen FC Barcelona – Real Madrid. Wij blikken met TOTO vooruit op El Clásico.

Aartsrivalen

Een wedstrijd die van oudsher zeer beladen is. De Spaanse dictator Franco staat symbool voor alles wat bij Madrid hoort. In Catalonië haten ze die man – zelfs +- 50 jaar na zijn overlijden – nog steeds tot op het bot. Als die haat tegenwoordig nog legaal tot uiting kan komen, dan is het wel op de tribune van het voetbalstadion.

Kun je die varkenskop nog herinneren die op het veld naar Figo werd gesmeten, nadat hij de gevoelige overstap naar Real had gemaakt? Precies ja. Het zou natuurlijk lang niet zo beladen zijn als de twee clubs in de degradatiezone van de tweede divisie zouden bungelen, maar Barça en Real behoren tot twee van de allerbeste teams ter wereld. Misschien wel de twee grootste clubs op aarde.

Welke jonge jongen droomt er niet van om bij de blaugranas of de Galácticos te schitteren? En dan ook nog eens avondwedstrijd in een uitverkocht (meer dan 99.000 mensen) Camp Nou. Damn, wat een belevenis zal dit zijn voor Frenkie.

Barça favoriet in El Clásico

Het gaat er ook nog eens uitermate spannend aan toe in Spanje. Barcelona heeft de koppositie in handen, met een puntje voorsprong op de aartsrivaal uit Madrid. Allebei speelden ze afgelopen weekend gelijk, de Catalanen uit bij Real Sociedad (2-2), de Madrilenen maakten in extremis gelijk bij Valencia (1-1).

Beide ploegen sprankelen nog niet zoals ze in het verleden hebben gedaan, maar er staat natuurlijk absolute wereldklasse op het veld. Dit wordt een kraker van jewelste. De bookies hebben Barcelona met een quotering van 1,70 gebombareerd tot favoriet. Een winstpartij van Real Madrid zou lucratieve inzet zijn, gezien de quotering van 4,45. Een gelijkspel kan je met een quotering van 4,20 ook goeie knaken opleveren.

Lastig in te schatten ook wel. Wij denken niet dat Real gaat winnen in elk geval. Dus of winst Barça of een gelijkspel. Gezien de vorm van beide ploegen niet groots is, ze elkaar niet veel ontlopen en wij wel van een gokje houden, zetten wij in op een gelijkspel. Op wie zet jij je geld?

Méééssi

Ingezet? Dan nu nog even genieten met alle goals van Leo in El Clásico:

https://www.youtube.com/watch?v=0haWwGKkS0g

In samenwerking met TOTO

Reageer op artikel:
Voorbeschouwing FC Barcelona – Real Madrid: gaat Barça een gaatje slaan in El Clásico?
Sluiten