Kijk de dood in de ogen met deze Volkswagen Beetle Outlaw ‘Death’

redactie 24 Sep 2019 Machines

Met deze bak voel jij je meteen Kurt Russel in Tarantino’s Death Proof. Vooral het woordje ‘death’ blijft hangen, want dat is namelijk de bijnaam van dit monster op wielen. We hebben het hier over de omgebouwde Volkswagen Beetle Outlaw ‘Death’ uit 1956. Mocht je interesse hebben dan hebben wij goed nieuws, want deze dooddoener gaat binnenkort onder de hamer bij RM Sotheby’s.

Custom made bad-ass

Deze ontzettend toffe Hot Rod is ontworpen door Frank Muhr met maar één doel: having fun! Dat schattige kevertje van wat het ooit was is nauwelijks meer zichtbaar en is veranderd in een doodgevaarlijk beest. De auto is maar 91 centimeter hoog. Goed nieuws dus voor Frodo en zijn Hobbits, maar minder goed nieuws voor de reuzen onder ons. Die zullen er niet tot nauwelijks inpassen, tenzij ze zich als een Cirque du Soleil mannetje in elkaar kunnen vouwen. Gooi er wat extra vette Amerikaanse racewielen onder en de ‘custom job’ is geslaagd. Of je er nou in past of niet gaaf is die zeker.

Death is coming

Met een gewicht van nog geen 600 kilo en een 1,9-liter viercilinder motor met speciale Mahle-zuigers is dit een absolute ‘death trap’. Dit kleine ding heeft dus behoorlijk wat vermogen in zich. Het is een beetje vergelijkbaar met een klein vriendinnetje die boos is. Het meest interessante aan deze bak zijn de raampjes. Deze zijn zo smal dat je slecht zicht hebt. Vandaar de bijnaam ‘Death’. Wij horen Magere Hein al op de deur kloppen.

Death himself

Vrees jij niks en lach jij de dood in zijn gezicht uit, dan is dit een huwlijkmatch made in heaven (of hell). Trek in dat geval je racehandschoenen aan en neem plaats achter het stuur, druk die pin in en scheur ervandoor. De Kever moet tussen de 35.000 en 55.000 euro gaan opleveren. Wij durven te wedden dat andere doodskisten duurder zijn. Een goede deal dus wat ons betreft.

Reageer op artikel:
Kijk de dood in de ogen met deze Volkswagen Beetle Outlaw ‘Death’
Sluiten