KLM en TU Delft werken samen aan bizar v-vormig ontwerp voor vliegtuig

redactie 4 Jun 2019 Entertainment

De toekomst komt op deze manier wel heel dichtbij. De TU Delft is namelijk bezig geweest met een vliegtuig voor personenvervoer wat in de verste verte niet meer lijkt op de vliegmachines die we gewend zijn. Het zit er bijna onwerkelijk uit, maar wel heel vet. KLM gaat investeren in deze Flying V, dus wie weet vliegen we over een paar jaar in V-formatie naar de costa.

Bij de TU delft zitten een paar slimme knapen. Ze ontwikkelde deze gigantische vliegmachine die de afmetingen van 55 bij 65 meter moet krijgen. Door dit bizarre ontwerp zal ‘ie zo’n 20% zuiniger moeten zijn dan de standaard. Volgens professor Henri Verwij is dit slechts een tussenstap, want in de toekomst moeten het vliegende vervoersmiddel nog zuiniger worden. “De toekomst is een combinatie van design, een stuk elektrificatie en andere brandstof.”

Nog effe geduld

Ze zijn er nog niet helemaal over uit hoe de cabine van het v-vormige vliegtuig er uit moet zien. Ze hebben nog wel even want het duurt normaal gesproken meer dan tien jaar om een nieuw toestel op de markt te brengen. Het zijn in ieder geval geen loze praatjes. Tijdens het 100-jarige jubileum van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij moet het eerste prototype van drie meter groot namelijk de lucht in. We zijn benieuwd.

Foto’s: TUdelft.nl

Reageer op artikel:
KLM en TU Delft werken samen aan bizar v-vormig ontwerp voor vliegtuig
Sluiten