Science-fiction wordt realiteit: de eerste vliegende motorfiets

redactie 10 mrt 2019 Entertainment

Als klein mannetje heb jij vast ook wel eens gedroomd van een toekomstbeeld met vliegende auto’s en motoren. Nu is dit droombeeld dan eindelijk realiteit geworden. Jetpack Aviation, een startup uit Californië heeft namelijk de eerste vliegende motorfiets aangekondigd.

Het is inmiddels al mogelijk om de JetPack Aviation Speeder te pre-orderen. Voor een bedrag van $380,000 ben jij dan de trotse eigenaar van dit ultieme stukje speelgoed. Voor de mensen die een pre-order plaatsen liggen bovendien een aantal mooie bonussen in verschiet. Zo krijg je onder andere een speciaal pak, wordt het serienummer gegraveerd en krijg je er een heuse ‘swag kit’ bij. Voor particulieren verschijnen er bovendien slechts 20 modellen op de markt. Verder zal de productie in dienst staan van het Amerikaanse leger en overheid.

View this post on Instagram

Have you ever dreamt to fly a motorcycle in the sky? This is no longer a dream… JetPack Aviation is pleased to introduce The Speeder. You can pre-order it now, go to our website for more information: https://jetpackaviation.com/speeder-pre-order/ #introduction #worldfirst #flyingmotorcycle #motorcycle #vtol #tech #newtech #transportation #future #pilot #aviation #humanflight turbines

A post shared by JetPack Aviation (@jetpackaviation) on

Diesel slurper

Erg economisch is het project dan weer niet. Op een volledig gevulde tank met diesel kan je namelijk slechts 20 minuten rondvliegen. Met een topsnelheid van 240 kilometer per uur kan je dan gelukkig wel keihard blazen. Voor de navigatie maak je gebruik van een touchscreen en door de ingebouwde radio kan je ook een muziekje luisteren. Er worden twee verschillende modellen uitgebracht: een model waarbij je geen vliegbrevet nodig hebt en eentje waarvoor dat wel moet.

Geen sprookje

De vliegende motorfiets is absoluut geen sprookje dat slechts als goedkope publiciteitsstunt wordt gebruikt. We hebben namelijk al eens eerder een bericht gedeeld over dit bedrijf. Het bedrijf was toen wereldnieuws door een jetpack te bouwen. Destijds maakte het bedrijf ook zijn beloftes waar dus we kunnen ervan uitgaan dat deze vliegende motor zeker geen grap is. Het promotiefilmpje ziet er in ieder geval ontzettend gelikt uit dus het is een bizar idee dat mensen hier binnenkort op gaan rondvliegen:

Reageer op artikel:
Science-fiction wordt realiteit: de eerste vliegende motorfiets
Sluiten