De 49-jarige Lars Fridrichs moest flink aan het werk toen hij deze huge meerval aan de haak had geslagen. Hij was zo enorm dat de eigenaar van drie sportscholen, het niet in zijn eentje af kon. Volgens Lars woog het monster wel veertig of vijftig kilo, dus daar kon hij wel wat extra mankracht bij gebruiken.

Het was het einde van een jacht die Lars al een tijd had ingezet. “Ik weet dat zulke grote meervallen in Deventer zitten. Ik wilde er ook een vangen. Voor de kick”, stelt Lars. “De boot ging opeens een andere richting uit, zo sterk was de meerval.”

Een toevallige voorbijganger was de gelukkige om de visser te helpen het enorme beest binnen te halen en daarna was het natuurlijk tijd voor de foto met Lars zijn grootste vangst ooit. “Ik heb meteen mijn vriendin en de kinderen gebeld om ze het te laten zien. Dit moesten ze meemaken.” Na een half uurtje stond de meerval prima op de gevoelige plaat. “De meerval zwom meteen weg. Een half uurtje op het droge; daar kunnen ze wel tegen.”De meerval zwom meteen weg. Een half uurtje op het droge; daar kunnen ze wel tegen.”

Bron: AD.
Featured Image: Instagram.