Lord of the Rings-held Viggo Mortensen spreekt vloeiend 7 talen

Redactie 27 jan 2018 Entertainment

Hij vergaarde wereldfaam dankzij zijn rol als Aragorn in Lord of the Rings, maar acteur Viggo Mortensen draait al heel wat jaartjes mee. Viggo is een man van de wereld. Hij is een Amerikaan van Deens-Noorse komaf. Zijn eerste jaren bracht hij door in New York, maar de familie verhuisde naar Zuid-Amerika waar het woonde in onder andere Venezuela en Argentinië.

Dat heeft hem een hoop levenservaring en talenkennis opgeleverd, want Viggo spreekt maar liefst zeven talen. Behoorlijk handig voor een acteur. Te beginnen spreekt hij natuurlijk Engels en Spaans. Verder heeft hij ook een Deens paspoort, dus die taal spreekt hij ook vloeiend. Verder kan hij gesprekken voeren in het Italiaans, Frans en kan hij zich ook wel redden in het Noors en Zweeds. In de video hieronder zien we hem zelfs in het Arabisch praten.

In gesprek met The Hollywood Reporter sprak Viggo al eens over zijn talenknobbel. “Het helpt als je als kind opgroeit met meerdere talen. Ik ben tweetalig opgevoed met Engels en Spaans. Ik hoorde mijn vader Deens praten met zijn vrienden, dus toen ik tiener was heb ik Deens erbij geleerd. Deens is bijzonder moeilijk om te leren, misschien nog wel moeilijker dan Arabisch.”

Hieronder zien we Viggo Mortensen al zijn talenkennis etaleren. Behoorlijk briljant als je het ons vraagt. Wat zou het heerlijk zijn om zoveel talen vloeiend te kunnen spreken.

 

Reageer op artikel:
Lord of the Rings-held Viggo Mortensen spreekt vloeiend 7 talen
Sluiten