Dit is Vertical Aerospace’s recordbrekende ‘vliegende-taxi’ Seraph

Met de hedendaagse technologie is een vliegende taxi niet eens zo’n gek idee. Deze elektrische Seraph van Vertical Aerospace kan zomaar eens zo’n rol gaan invullen.

Record

Hun vliegende boegbeeld heet dus de Seraph en is ‘s werelds eerste volledig elektrische VTOL (wat staat voor verticale start en landing). Ze hebben het met dit projectiel gepresteerd om meer dan 250 kilo (vergelijkbaar met drie volwassen passagiers) te vervoeren. Da’s een record, confetti! Er zit een uniek passief koelsysteem in en een aanpasbaar ontwerp, wat betekent dat het vliegtuig groter of kleiner kan worden gemaakt. Daarnaast is het uitgerust met wielen of drijvers om het landen van water mogelijk te maken.

Uber

Die opsomming aan spectaculaire snufjes zorgen ervoor dat vliegende apparaat praktisch klaar is om naar de markt te gaan. Maar wat misschien wel het meest interessant is, is dat Vertical Aerospace de Seraph niet exclusief als een voertuig voor persoonlijke mobiliteit wil aanbieden. Ze willen het liever gebruiken als een app-gebaseerde luchttaxi naar de aankomende Elevate-service van Uber. Hoe dan ook, de belofte van dit transportproject valt niet te ontkennen en we kijken uit naar de toegepaste waarde hiervan.

Reageer op artikel:
Dit is Vertical Aerospace’s recordbrekende ‘vliegende-taxi’ Seraph
Sluiten