Dit type man verstuurt ongewenste dickpics

redactie 14 Aug 2019 Entertainment

Vrouwen lopen de kans om eens in de zoveel tijd een ongewenste lul op hun scherm te zien verschijnen, want sommige mannen onder ons gaan er lekker op om deze te versturen. Hoe makkelijk is het ook: broek omlaag, stijve lul en met één klik op je camera verstuur je de foto via Snapchat of WhatsApp. Maar waarom zou je dat doen? Een nieuwe studie heeft onderzocht welke invloed persoonlijkheid heeft op het versturen van dickpics. 

Om te begrijpen waarom mannen foto’s van hun lul sturen, vroegen de auteurs van de studie The Journal Of Sex Research aan de mannen die toegaven wat hen ertoe dreef. De meesten zeiden dat het een manier was om ervoor te zorgen dat de vrouw dan ook sexy foto zou terugsturen. Anderen gaven toe dat ze zo’n foto stuurden om te voldoen aan hun eigen seksfantasie. Volgens de onderzoekers zijn dit typische trekjes van een narcist.

Narcisten sturen dickpics

De onderzoekers namen een testgroep van duizend mannen onder de loep en onderzochten wat hun persoonlijkheid was. Om meteen tot de conclusie te komen: mannen die dickpics versturen zijn vaker narcistisch en seksistisch ingesteld. Heel erg verbazingwekkend is dit natuurlijk niet. Een narcist is iemand die extreem geobsedeerd is door zichzelf. Hij heeft veel geloof en vertrouwen in zichzelf, maar dan op een ongezonde manier. Het kan zelfs zijn dat hun realiteitszin verstoort raakt. Narcisme kan leiden tot manipulatief en uitbuitend gedrag, omdat ze hun eigen behoeften voorrang geven op die van een ander. Stuur jij dus weleens ongewenst een foto van je lul? Grote kans dat jij dan narcistische trekjes hebt.

Het is natuurlijk makkelijk om een ongewenste dickpic af te doen als een man die probeert zijn eigen ego te strelen, maar er is meer dan dat. Meer dan 14% van de stuurders van dickpics gaf toe dat ze hoopten om gevoelens van angst op te wekken bij de ontvanger. 10% deed het om de ander te doen walgen, 8% wilde de ander boos maken en nog eens 8% hoopte een gevoel van schaamte op te wekken bij het ‘slachtoffer’. Niet hele goede redenen dus. Voortaan maar even 10x nadenken voor je er een wilt versturen, want ja guys vrouwen worden echt niet opgewonden van een ongewenste dick op hun scherm.

 

Reageer op artikel:
Dit type man verstuurt ongewenste dickpics
Sluiten