Rechtszaak voor verkeersboete van 110 euro mondt uit in €30.000 aan kosten

redactie 14 Sep 2019 Entertainment

Verkeersboetes kunnen achterlijke duur in de kosten oplopen. Daarmee gezegd hebbende valt 100 pond (110 euro) best wel mee. Maar voor een man uit Engeland was dat genoeg reden om er mee naar de rechter te gaan. De hele grap kosten hem uiteindelijk 33.000 pond (30.000 euro). 

Hoe dan?

Dit alles ‘overkwam’ heer Keedwell uit Bristol. Hij ontving de boete omdat hij volgens de autoriteiten 56 km/u reed in een 50-kilometer zone. Hij kan niet geloven dat hij te hard zou hebben gereden. Het heeft zijn vrije dagje uit helemaal vergalt, liet hij aan de BBC weten. Dat alles in gebeurde in Worcester, 2016.

Hij bleef maar doordrammen om z’n gelijk te halen en ging daardoor ook actie ondernemen. Hij zette er een expert op, maar ook dat kon de rechter niet overtuigen. Een vertegenwoordiger van de rechtbank zei dat er wat problemen waren bij de verdediging. De zaak duurde daarom langer, want er moest bewijs komen van experts. Het hele avontuur heeft zo’n drie lange jaren gekost. Uiteindelijk heeft hij in hoger beroep alsnog verloren. Wat leidde tot een totale schade van, jawel, 33.000 pond!

‘Ik word zo ziek van het systeem dat altijd de gewone burger benadeelt’. ‘Ik heb spijt van hoeveel geld ik hierin heb gestoken, maar ik wilde gewoon gerechtigheid.’ zegt hij. Een man van zijn principes, dat mag wat kosten.

Reageer op artikel:
Rechtszaak voor verkeersboete van 110 euro mondt uit in €30.000 aan kosten
Sluiten