De verhuizing van Corendon’s Boeing 747 levert spectaculaire foto’s op

redactie 11 Feb 2019 Entertainment

Je hebt ongetwijfeld gehoord van de verhuizing van Corendon’s Boeing 747 van Schiphol naar Badhoevedorp. Voor de mensen die nu denken: ‘Hé, waar heb je het over?’ Ga het nieuws volgen. Kort samengevat: er is een Boeing 747 van Corendon van Schiphol naar Badhoevedorp verhuisd als leuke gadget bij hun nieuwe hotel.

Misschien wel jammer dat ze bij de gemeente in Badhoevedorp geen rekening hebben gehouden met een ruimte waar eventueel een gigantisch vliegtuig  zou kunnen landen. Dan was het namelijk een stukje makkelijker geweest. Nou ja, dan maar dealen met de situatie. Ontmantelen die hap, op megatrailers zetten en rijden maar. Een aardig project wel, aangezien het vliegtuig over 17 sloten, een provinciale weg én de A9 moest. Na vijf dagen staat het mega apparaat dan eindelijk waar ‘ie staan moet. In de tuin van Corendon Village Hotel. Wie wil er nou geen vliegtuig in z’n tuin? De bedoeling is dat het toestel wordt omgetoverd tot een ‘5D-Experience’ over het monsterlijke apparaat; de 747.

De Boeing 747

Ja, de Boeing 747 is een echt zwaargewicht. Dat mag ook wel met een spanwijdte van 64 meter en een lengte van 71 meter. Die enorme afmetingen van het vliegtuig zorgen ervoor dat ‘ie een ziek gewicht van 160 ton heeft. Je kan je voorstellen dat je dat niet zo één, twee, drie een aantal kilometers verplaatst. Het project heeft uiteindelijk wel een aardig tijdje geduurd maar heeft wel hele vette beelden opgeleverd. Die hebben wij natuurlijk voor jullie verzameld.

Foto’s: Corendon

Reageer op artikel:
De verhuizing van Corendon’s Boeing 747 levert spectaculaire foto’s op
Sluiten