Vrouw vindt verborgen schat in een kringloopvondst van 4 dollar

Stel je voor: je loopt even naar de kringloopwinkel omdat je op zoek bent naar een frame voor een schilderij. Een vrouw in Amerika pakt een gewoon ogend schilderij op in een behoorlijk oude en versleten lijst. Ze dacht waarschijnlijk dat het gewoon een standaard kunstwerkje was, gewoon een lijst om te gebruiken voor haar eigen kunstwerk. Niets bijzonders aan de hand, toch? Het blijkt dat ze de jackpot heeft gewonnen.

Als we even vooruitspoelen, denkt de vrouw om het schilderij weg te doen, want ze heeft het toch niet nodig en kost toch maar vier dollar. Maar voordat ze dat doet, besluit ze wat onderzoek te doen. Het blijkt dat dit geen gewoon kunstwerk is: het is een originele N.C. Wyeth. We geven toe, die naam doet ons ook geen belletje rinkelen. Maar wat blijkt, N.C. Wyeth was een gerenommeerde Amerikaans kunstenaar beroemd om zijn mooie illustraties en schilderijen en stond vooral bekend om zijn werk aan klassieke avonturenboeken. Zijn spullen zijn in de kunstwereld een aardige cent waard.

250.000 Dollar

Zet je nu schrap: experts schatten de vondst in de kringloopwinkel van de vrouw op een bedrag van 250.000 dollar! De vrouw ging naar binnen op zoek naar een lijst van vier dollar en liep naar buiten met een kwart miljoen dollar. Dat is een lekker begin van je weekend!

Kringloopwinkel=hot!

Het is één van die verhalen waardoor je gelijk naar je plaatselijke kringloopwinkel wil rennen en om door elke stoffige schilderlijst te gaan bladeren. Je weet nooit welke verborgen schatten je voor je neus krijgt. De volgende keer dat je in een kringloopwinkel bent, houd je ogen open. Wie weet stuit je misschien wel op een verborgen meesterwerk van Rembrandt!

Reageer op artikel:
Vrouw vindt verborgen schat in een kringloopvondst van 4 dollar
Sluiten