Upgrade je thuisbioscoop met met deze 5 accessoires

Een van de leukste upgrades die je aan je huis kan geven is een home-theater, oftewel, een thuisbioscoop. Vaak zijn de fijne herinneringen aan huis-upgrades maar tijdelijk, je raakt er aan gewend of je raakt er op uitgekeken. Wanneer je eenmaal een thuisbioscoop hebt wil je nooit meer anders! Maar hoe maak je nou een goede thuisbioscoop? In dit artikel stellen wij 5 accessoires voor die je MOET aanschaffen voor de beste film ervaring!

Televisie

De eerste en misschien wel belangrijkste accessoire is de TV. Het beeld is natuurlijk erg belangrijk voor een film. De grootte van de TV kan nogal verschillen en vaak wordt er gedacht dat groter ook altijd beter is. Toch is dat niet per sé waar. Voor de beste film ervaring moet je de afstand van kijkpositie tot de TV meten in centimeters en dan vermenigvuldigen met 0,2. De uitkomst is de perfecte grootte van je TV, in inches. Naast

Speakers and subwoofer

Misschien wel het meest ondergewaardeerde aspect van een bioscoop, het geluid. Het hebben van goede speakers is erg belangrijk voor de filmervaring. Het liefst wil je meer dan één speaker hebben, zodat je een surround sound kan creëren. Daarnaast is het aanschaffen van een subwoofer belangrijk om ook de lage tonen en de bas op een hoge kwaliteit te kunnen horen.

Zetels

Tijdens de film wil je niet de hele tijd van positie moeten wisselen omdat je niet lekker zit. Je wil met alle concentratie kunnen genieten van de film. Het is daarom belangrijk dat mensen een goed bankstel kopen. Om meer een bioscoop ervaring te krijgen kan je er ook voor kiezen om losse stoelen te kopen. Men denkt dat dit meer geld kost, maar er zijn plekken waar je goedkope fauteuils kan kopen. Het is daarnaast ook belangrijk om deze dan niet tegen de muur te plaatsen, om nog steeds het beste geluid te krijgen.

Blackout gordijnen & akoestische panelen

Twee extra accessoires die je kan halen zijn blackout gordijnen en akoestische panelen. Deze gordijnen zorgen ervoor dat je kamer in complete duisternis is voor het beste beeld. Daarnaast zorgt het monteren van akoestische panelen voor het beste geluid, hiermee voorkom je galmen van geluid.

Dit zijn twee bonus accessoires, die de ervaring authentieker maken. Maar met de eerste drie tips zou je heel ver moeten komen met je eigen thuisbioscoop. Dus lampen uit, TV aan en kijken maar!

Reageer op artikel:
Upgrade je thuisbioscoop met met deze 5 accessoires
Sluiten