Underworld komt met tweetal shows de Amsterdamse Gashouder op stelten zetten

Bij de meeste Lowlands-gangers zal Underworld wel rood omcirkeld zijn in de agenda, maar voor de thuisblijvers is er goed nieuws, want de elektronicahelden komen naar de Gashouder in Amsterdam. In maart 2024 pas, maar je kan er niet vroeg genoeg bij zijn.

Aanstaande vrijdag zijn de mannen van Underworld een van de headliners in Biddinghuizen, waar ze de afsluitende act zullen zijn in de welbekende Alpha tent. Maar er is meer om je op te verheugen.

Underworld

Underworld bestaat uit Karl Hyde en Rick Smith, een duo dat al sinds eind jaren ’80 actief is. In de afgelopen drie decennia hebben ze zich ontwikkeld tot een van de meest iconische dance acts ter wereld. De dance legends staan bekend om hun sicke optredens, waarbij ze klassiekers als Born Slippy verweven met kersvers materiaal. De Britten staan garant voor een unieke mix van house, techno en new wave, wat uitmondt in een heerlijke synthpopformatie.

Ze stonden op alle grote festivals ter wereld. Van Coachella (zie hierboven) tot Glastonbury en alles daartussenin. Ze verkochten miljoenen albums, waarbij er in de aankomende maanden weer een nieuwe plaat aan het oeuvre toegevoegd zal worden. De single and the colour red is daar alvast een voorbode van. Op 15 & 16 maart 2024 zullen ze in de Gashouder in het Westerpark in Amsterdam te zien zijn. Extra vet dat ze op die plek zullen optreden, want hun sound past naadloos in de industriële zuiveringshal van weleer.

Ze nemen bovendien ook nog een special guest mee. Die maken ze op een later moment nog bekend, maar als dat zo speciaal vermeldt staat, dan zal dat wel een gast van naam zijn.

Kaartjes

Tickets voor de twee shows gaan op vrijdag 25 augustus vanaf 12:00 uur in de verkoop via concertorganisator Mojo. Een kaartje kost je 50 piek en 40 cent. Hebben we je helemaal warm gemaakt? Trommel je vrienden op en zet ‘m in je agenda dan!

Reageer op artikel:
Underworld komt met tweetal shows de Amsterdamse Gashouder op stelten zetten
Sluiten