Lil Kleine gaat helemaal niet meer 'zo dik ouwe', laat zijn nieuwe docu zien

jan 17 , 12:39 Uncategorized
schermafbeelding 2024 01 17 om 122231
Teksten als 'Hij gaat dik en zij gaat dik. Iedereen gaat dik, ja wij gaan dik' zijn verleden tijd voor Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine. Ook het hele '4x duurder' verhaal is inmiddels geschiedenis, want in zijn nieuwe docu komt naar voren dat de zaakjes helemaal niet zo lekker lopen en dat de bijna dertiger een stuk minder dik gaat dan voorheen.
Het tijdperk van zijn zware pols en voor duizenden euro's aan champagne spuiten lijkt gepasseerd, zijn grachtenpand staat voor drie miljoen te koop en de relatie met de moeder van zijn zoon heeft het ook niet gered. Waarom juist dit een goed moment is voor een documentaire vragen wij ons ook wel eens af.

Dieptepunt

Dat Jorik zijn leven volledig de kut op ging, kunnen we wel stellen. Na het incident met de vermeende autodeur en het hoofd, dan wel ander ledemaat van zijn ex Jaimie Vaes wil niemand meer iets van Kleine horen. Het begint allemaal met platenmaatschappij Sony die de handen van hem aftrekt, naar eigen zeggen moet Kleine 3 miljoen euro terugbetalen. Zonder de film gezien te hebben kunnen we wel stellen dat het hele cancelen veel financiële stress oplevert. Geen radio-inkomsten, geen optredens en samenwerkingen. De artiest kan niet in de koude kleren gaan zitten. En juist die kleren moeten eraan geloven. De rapper gooit zijn enorme inloopkast vol met merkkleding in de verkoop om zo zijn leven te kunnen blijven bekostigen. Wie weet wordt deze film wel een enorme cashcow en kan hij de rest van zijn kast gewoon laten hangen.

30 dagen

Sascha Visser, producent van de documentaire, en de rest van de crew mochten Kleine anderhalf jaar volgen. Ze hebben dertig volle dagen mee gelopen in zijn privéleven en volgens Sascha kregen ze geen enkele beperking. De eerste dag begon bij het moment dat Jorik met een vuilniszak vol persoonlijke bezittingen tevreden en breed lachend het justitieel complex uitwandelt. De docu is verder puur, hij scheldt wat op Jaimie, noemt haar gestoord, valt terug in zijn drankgebruik, zoekt zinloos ruzie met zijn eigen bodyguard, mag zijn zoontje Lío voor het eerst weer zien, vertelt over de lastige relatie met zijn moeder en krijgt alleen tegengas van zijn manager, tevens powervrouw, Breghje Kommers.
Eigenlijk is het een soort openbaring, Kleine tikt bijna de dertig aan en moet het roer maar eens om gaan gooien. Tijd om effe een beetje normaal te doen wellicht. Maar zolang hij dit soort teksten op zijn Instagram blijft smijten: ''Je kan me vinden aan de bar man, ik geef je hele zaak een rondje zeg je barman',' lijkt de proleten lifestyle en grote verandering nog niet in gang gezet.
Delen met
Ook interessant