Eindelijk weer live sport kijken met kraker van een UFC Fight Night

De sportwereld heeft door het coronavirus een ongewenste sabbatical genomen van een paar maanden, maar langzaamaan staan de eerste wedstrijden weer gepland. Ook de UFC gaat weer los. Samen met TOTO blikken we vooruit. 

Ook UFC heeft een streep moeten zetten door een aantal vechtsportgala’s, maar woensdag 13 mei staat er eindelijk weer een UFC Fight Night op het programma. In Jacksonville in Florida is het decor van de bijzondere avond. Omdat het zonder publiek wordt afgewerkt, zal het wat anders zijn dan we gewend zijn. Maar onze handen hangen al in de hemel, omdat we maar wat blij zijn dat we überhaupt weer naar sport kunnen kijken. Dat betekent dat we ook eindelijk weer eens onze TOTO-money kunnen inzetten!

UFC Fight Night

Er staan een hoop interessante gevechten op het programma. In het zwaargewicht nemen Ben Rothwell en Ovince St. Preux het tegen elkaar op en ook de pot in het middengewicht tussen Karl Roberson tegen Marvin Vettori kan wel eens gaan vlammen. Maar de topper van de avond is het gevecht tussen de Amerikaanse Anthony Smith en de Braziliaanse Glover Texeira, twee serieuze bazen in het lightheavyweight, oftwel halfzwaargewicht. Mocht je het willen zien, dan moet je inschakelen op de livestream van Talpa of ufc.com. Voor het hoofdgevecht tussen Anthony Smith en Glover Texeira moet je wel lang wakker blijven, want deze staat pas om 04:20 uur gepland.

UFC Fight Night
Foto: UFC

Anthony Smith vs Glover Texeira

Qua ervaring ontlopen ze elkaar in elk geval niet veel. Smith zeven potjes meer heeft gevochten in The Octagon, maar hij heeft ook zeven potjes meer verloren. De Amerikaan won 31 keer en verloor 14 keer, waar de Braziliaanse Texeira 30 potjes zegevierde en 7 keer het onderspit moest delven. Verder zijn ze ongeveer even lang en hebben ze dezelfde reikwijdte. Ook qua uitgedeelde KO’s zijn ze ongeveer gelijk 58% om 59%. Smith won net iets vaker (35%) op Submission ten opzichte van Texeira (28%), maar dat valt te verwaarlozen. Zie hierboven nog even alle stats op een rijtje.

Odds

Duidelijk is dat het erom gaat spannen. Smith is in het thuisvoordeel en favoriet, met een quotering van 1,61. Dat houdt dus automatisch in dat Texeira in de rol van de underdog kan kruipen. Op de overwinning van de Braziliaanse vechtsporter staat een quotering van 2,33. Ons gevoel zegt dat Texeira deze pot gaat winnen. Vraag niet hoe, maar hij gaat ‘m binnenslepen. Wij gaan zetten op Texeira! Wat heerlijk om dat weer te kunnen zeggen.

In samenwerking met TOTO

Reageer op artikel:
Eindelijk weer live sport kijken met kraker van een UFC Fight Night
Sluiten