Het tweede seizoen van Making a Murderer komt volgende maand op Netflix

redactie 26 sep 2018 Entertainment

Het eerste seizoen van de indrukwekkende documentaire heeft veel los gebracht. Iedereen wilde natuurlijk een vervolg op deze bizarre docuserie en Netflix neemt eindelijk de rol van verlosser op zich. Vanaf 19 oktober is seizoen twee van Making a Murderer op de streamingsite te zien.

DNA-onderzoek

In het eerste seizoen van de serie zie je hoe de lokale politie hoofdpersoon Steven Avery er naar alle waarschijnlijkheid heeft ingeluisd waardoor hij als moordverdachte naar voren kwam. Dit nadat hij pas net vrij was gelaten na 18 jaar lang onschuldig vast te hebben gezeten voor verkrachting. DNA-onderzoek wees namelijk uit dat Avery niet de verkrachter was. De daadwerkelijke verkrachter heeft al die tijd vrij rond kunnen struinen.

Achter de tralies

Ook het neefje van Steven Avery wordt door de documentairemakers gevolgd. Hij kreeg namelijk te horen dat ‘ie de rest van z’n leven achter de tralies moest spenderen omdat ‘ie medeplichtig zou zijn aan de moord. In het eerste seizoen van de serie laten de documentairemakers zien dat de manier waarop de verklaring is afgenomen ook niet helemaal pluis is.

“Nu laten we zien hoe het is om veroordeeld te worden en vast te zitten voor iets wat je misschien niet hebt gedaan.”

Seizoen twee bestaat uit een tiendelige serie als vervolg op de gebeurtenissen rond Avery. Makers van de diepgaande serie, Laura Riccardi en Moira Demos, willen laten in het vervolg zien hoe het voor Steven Avery is om veroordeeld te worden en de bak in te gaan voor iets dat ‘ie misschien helemaal niet gedaan heeft. We kunnen dus weer lekker een partijtje meeleven en een paar verontwaardigde tweets de deur uit doen. Het tweede seizoen van de spannende serie is vanaf 19 oktober weer te bewonderen op Netflix.

RTL Nieuws

Reageer op artikel:
Het tweede seizoen van Making a Murderer komt volgende maand op Netflix
Sluiten