Venturi’s Antarctic Rover is een speciale truck gebouwd voor poolonderzoek

redactie 23 dec 2018 Machines

Deze onderzoektruck ziet er misschien een beetje gek uit, toch is die verdomde handig. Venturi’s Antarctic Rover is namelijk speciaal gebouwd voor poolonderzoek. Hiermee cross je gemakkelijk over de koude vlaktes terwijl je er ook nog wat van opsteekt ook. 

De poolen blijven fascineren. Een koud, ongerept landschap met ijsberen en zeeleeuwen. Het zijn plekken waarvan we eigenlijk nog niet eens heel veel weten. Dat vonden de mensen van Formula E-groep, Venture nou ook. Ze bedachten deze ingenieuze machine.

Sloom wagentje

Het expeditievoertuig zorgt ervoor dat onderzoekers veilig over poolvlaktes kunnen rijden. Het voertuigje draait op batterijen en heeft een motor van 80 pk. Het wagentje rijdt niet echt snel, zo’n 19 kilometer  per uur. Nou is snelheid sowieso niet echt belangrijk bij een wetenschappelijk onderzoek. Wanneer het buiten onder de -40 graden is, kun je nog prima rijden in de Antarctic Rover, we hadden dit ding afgelopen weekend ook best wel kunnen gebruiken met de sneeuwval. Maar goed, we begrijpen dat ie daar op de poolen meer nodig is.

Poolonderzoek poolenonderzoek
Foto: Venturi

HiConsumption

Reageer op artikel:
Venturi’s Antarctic Rover is een speciale truck gebouwd voor poolonderzoek
Sluiten