Hogesnelheidstrein brengt je binnenkort in no time van Rotterdam naar Londen

Redactie 5 dec 2017 Entertainment

Plezierig nieuws voor de lezers onder ons die last hebben van zeeziekte en vliegangst hebben, want Rotterdam Centraal komt namelijk met een hogesnelheidstrein naar Londen! Na de feestdagen wordt er gestart met de bouw van nieuwe voorzieningen die er nodig zijn voor de komst van de snelle designtrein: de Eurostar.

Het station van Rotterdam Centraal krijgt een aparte, luxe terminal waar paspoorten, treintickets en bagage kunnen worden gecontroleerd. Deze komt in het lege stationskantoor boven de Hema. Ook het perron moet worden aangepast. Zo wordt perron 1 verbreed, waardoor spoor 1 in het station komt te vervallen. No worries, daar hebben ze vást wat op bedacht. Het nieuwe Eurostarperron komt te liggen aan spoor 2. Dit is momenteel nog gewoon een doorgaand spoor.

Wanneer passagiers op Rotterdam Centraal de trein naar Londen kunnen pakken, is nog niet bekend. ,,We willen in de lente rijden in de ochtend en in de avond”, zegt Evelyne van Cleven van Eurostar. Ook over de prijs is nog geen specifieke uitspraak gedaan. Nog even afwachten dus.

Na een tripje van in totaal drie uur en een kwartier, kom je aan op het Londense station St. Pancras. In ieder geval een beter alternatief dan 6,5 uur kotsend over de reling te hangen of drie kwartier lang denken dat je neerstort. Toch?

Foto’s: Niek Stam

Reageer op artikel:
Hogesnelheidstrein brengt je binnenkort in no time van Rotterdam naar Londen
Sluiten