Direct met de trein naar Kopenhagen voor de ideale citytrip

Met dit treintje kan je binnenkort direct van Amsterdam naar Kopenhagen. Voor de interrailers onder ons, topnieuws. Duik je op vrijdag al het treintje in, werk je vanuit de coupé en zodra het tijd is om je laptop dicht te klappen ben je alweer gearriveerd in de Deense hoofdstad. Vanaf december 2025 moet dit allemaal mogelijk zijn, meldt Treinreiziger.nl.

Het plan komt van de Deense Spoorwegen en het doel is om de internationale treinverbinding te verbeteren. Op dit moment zijn er maar weinig directe internationale treinverbindingen van en naar Denemarken, je kan nu alleen met een directe trein naar Stockholm en Hamburg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VisitCopenhagen (@visitcopenhagen)

Toerisme

Na zo’n 9,5 uur met de trein ben je, indien het allemaal volgens plan verloopt, van Amsterdam in Kopenhagen. Een stad die veel te bieden heeft. De Denen zien dit als de ideale kans om hun internationale diensten uit te breiden. In de toekomst zullen er meer directe treinen rijden naar Europese hoofdsteden. Perfect voor het toerisme naar de stad.

Citytrip Kopenhagen

Eenmaal aangekomen in Kopenhagen wil je natuurlijk weten wat de highlights zijn. Kopenhagen is een ware topstad en een ontzettend relaxte plek. Ook al lijkt de Kleine Zeemeermin niet erg onder de indruk van het mega bezoekersaantal, iedereen wipt even langs voor een selfie. Daarnaast mag je Tivoli niet overslaan, het pretpark in de stad dat je je weer even helemaal dat kleine jochie laat voelen.

Sfeerbeelden

Ook Nyhavn is het bezoeken waard, dankzij alle kleurrijke huizen langs de waterkant. Als je hier niet meteen een vakantiegevoel krijgt, dan weten wij het ook niet meer. Kopenhagen bezit alles, heeft de historische charme en een moderne vibe die je zoekt.

Daarnaast is het uitgaan top. Knappe vrouwen zijn er in overvloed. Om je alvast warm te maken voor een avond uit in de Deense hoofdstad, check onderstaande video voor sfeerbeelden.

Reageer op artikel:
Direct met de trein naar Kopenhagen voor de ideale citytrip
Sluiten