Het leven van Bob Marley wordt gevierd in de schitterende film One Love

Wie aan reggae denkt, denkt aan Bob Marley. The King of Reggae is helaas al een geruime tijd niet meer onder ons, maar zijn muziek leeft nog veelvuldig voort. De zanger staat bekend om het reggae genre buiten de landsgrenzen van zijn geboorteland Jamaica populair te maken en is zo’n beetje hét symbool van de rastafari-beweging. Zo’n wereldwijd icoon verdient uiteraard een eigen film. Goed nieuws, want die komt er binnenkort aan!

Productiemaatschappij Paramount Pictures brengt volgend jaar een biopic over het leven van de iconische reggae artiest uit en is zo vriendelijk geweest om met ons de eerste beelden te delen. Als we de trailer moeten geloven, gaat dit weer een toppertje worden hoor.

Bob Marley: One Love

In de film krijgen we een kijkje in het leven van Bob Marley. De icoon die reggae wereldwijd op de kaart zette en mensen inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, want niet overal wordt zijn muziek even goed ontvangen en er wordt zelfs een heuse aanslag gepleegd op het leven van de zanger. Dit zou alles te maken hebben met de politieke standpunten die hij inneemt. Hoewel hij duidelijk laat merken dat hij niet onder de indruk is van de aanslag, pakt hij na een concert de eerste de beste vlucht naar Londen, waar hij het legendarische album Exodus wist te maken.

Cast

Bij een goede film hoort een goede cast. Paramount is natuurlijk niet op haar achterhoofd gevallen en heeft weer een sterke cast samen weten te stellen. Zo speelt Kingsley Ben-Adir, bekend van dé hit van 2023: Barbie en de zombiefilm World War Z, de legendarische zanger. Lashana Lynch, die een rol heeft in verschillende Marvel films zoals Captain Marvel en The Marvels heeft ook een rolletje in de laatste James Bond Film No Time To Die. Ze speelt de vrouw van Bob genaamd Rita. Met zulke namen hebben we je ongetwijfeld benieuwd gemaakt naar de eerste beelden van dit project. Bof jij even, want die hebben we voor je! Trailertje van de film over deze iconische zanger check je hieronder!

Reageer op artikel:
Het leven van Bob Marley wordt gevierd in de schitterende film One Love
Sluiten