Tony’s Chocolonely chocoladefabriek met achtbaan lijkt nu echt te komen

Je hebt vast ooit wel eens een stuk Tony’s Chocolonely gegeten. En zeg nou zelf, dat smaakte goed hè? Nou, dan hebben we beter nieuws voor je, want het begint er steeds meer op te lijken de te Tony’s Chocolonelyfabriek echt gaat komen, met een dikke achtbaan!

 De gemeente Zaanstad is laaiend enthousiast. “De plannen die Tony’s Chocolonely met ons heeft gedeeld zien er goed uit en zijn een verrijking voor Zaanstad.” Het voorstel wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad. We hopen natuurlijk met zijn allen dat de raad ook positief is, zodat er straks echt een chocoladefabriek kan komen.

Achtbaan

En er komt niet alleen een chocoladefabriek. Er komt ook een fucking dikke achtbaan! Dat lijkt ons wel een heel goed idee. Worden de plannen goedgekeurd, dan komt de attractie er ‘honderd procent’. Bij Pakhuis de Vrede wil het bedrijf twee fabrieken later verrijzen. “Een fabriek waar de bonen worden omgezet in vloeibare massa. En een tweede fabriek waar het wordt verwerkt tot repen”, zegt Tony’s directeur Henk Jan Beltman. Het 60-meter lange bakstenen pakhuis moet het nieuwe hoofdkantoor worden het chocolademerk.

Voorwaarden

Maar voor wat, hoort wat. Het college van Zaanstad heeft enkele voorwaarden gesteld aan de komst van de fabriek. Zo moet Pakhuis De Vrede geheel behouden blijven, inclusief de silo. Verder moeten er ‘aanvullende manieren van vervoer’ komen, bijvoorbeeld over water. Er wordt immers een grote drukte verwacht, de gemeente houdt rekening met 225.000 bezoekers per jaar. En ja, het pakhuis ligt op een schiereiland en heeft maar één toegangsweg. Dat is natuurlijk niet zo handig, dus daar moet wel even een oplossing voor komen.

Tony’s Chocolonely chocofabriek

Volgens wethouder Hans Krieger past de fabriek binnen de plannen van de gemeente. Kijk, dat is nog eens mooi om te horen. Wij willen namelijk wel een ritje in de achtbaan maken. “Het bedrijventerrein Achtersluispolder wordt ontwikkeld tot een wijk waar ‘wonen, werken en recreëren’ prachtig samenkomen”, zegt Hans. Deze fabriek zorgt voor een krachtige impuls en zorgt ook nog eens voor werkgelegenheid. We moeten nog wel even geduld hebben. Als de plannen worden goedgekeurd, zouden de deuren naar verwachting in 2023 moeten openen.

Tony Chocolonely
Foto: Gemeente Zaanstad

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Tony’s Chocolonely chocoladefabriek met achtbaan lijkt nu echt te komen
Sluiten