Onze gebeden zijn verhoord: Tony’s Chocolonely komt met witte chocoladereep

redactie 25 nov 2016 Entertainment

Tony’s Chocolonely maakt het leven nog beter dan het al is. We konden al even genieten van de smaaksensatie wit-wortel-walnoot, maar nu komen ze met een witte chocoladereep. Wit-framboos-knettersuiker is weer terug in de winkels en dit keer is hij een vaste speler in het team van Tony’s Chocolonely.

Mensen gingen door hun knieën en smeekten de chocoladegigant om een witte reep, maar tot nu toe lukte het ze niet om een witte reep te maken die voldeed aan de maatstaven van Tony’s. Ze willen namelijk wel dat de reep eerlijk gemaakt is. Volledig traceerbare cacaobonen dus, want Tony’s strijd voor slaafvrije chocolade gaat nog steeds door. Dan smaken die repen toch ook wel wat chiller, als je dat bedenkt.

Lekkerste chocoladereep eten

We horen jullie al denken: "Witte chocolade is toch helemaal geen echte chocolade?" Toch heb je er cacao voor nodig. Je hebt namelijk cacoamassa en cacoaboter nodig om chocolade te maken, voor witte chocolade heb je alleen de boter nodig. Je hebt voor beide andere bonen nodig, want het maakproces is heel anders. Bij cacoamassa roosteren ze de bonen en vermalen ze tot cacoamassa. Bij boter wordt het vet uit de bonen geperst. De olie die je daarvan krijgt, is de boter die in de repen gaat.

Het was dus best lastig om traceerbare bonen te vinden voor de witte reep van Tony’s. Ze zijn zowat langs heel West-Afrika geweest om partnercoöperaties te vinden. Zij zorgen ervoor dat de boeren op de plantages een eerlijke deal krijgen. Verder hebben de chocoladefabrieken speciale tanks moeten plaatsen om de repen van Tony’s te maken, wat ze er allemaal wel niet voor over hebben.

Bron: Culy.nl.

Reageer op artikel:
Onze gebeden zijn verhoord: Tony’s Chocolonely komt met witte chocoladereep
Sluiten