Tony Junior over overleven op Expeditie Robinson, Maan en voor 10.000 euro aan tatoeages

Redactie 27 sep 2018 Entertainment

Tony Junior (28) shined op dit moment in Expeditie Robinson, hij heeft een relatie met een van de hotste vrouwen van Nederland en scheurt als een speer door de muziekwereld. We spraken de sympathieke DJ over overleven op een onbewoond eiland, zijn indrukwekkende tatoeages en hoe hij Maan heeft versierd.

Yo Tony! Wat vet dat je nu in Expeditie Robinson zit. Hoe heb je je voorbereid?
Ik hoorde echt heel laat dat ik naar het eiland kon. Ze wilden me vorig jaar ook al hebben, maar toen kon ik niet vanwege mijn drukke schema. Dit jaar stond ik ook weer op de lijst, maar ik hoorde heel lang niks dus ik ging er niet meer vanuit. Totdat ik werd gebeld met de vraag of ik over twee dagen naar Robinson wilde vliegen. Ik heb er twee minuten over nagedacht en toen besloten dat ik dit gewoon moest doen. Als ik over 50 jaar een oud opaatje ben dan is het een mooier verhaal om te vertellen dat ik het wel heb gedaan dan dat ik het niet heb gedaan. Zo denk ik altijd in grote beslissingen. Maar daardoor heb ik me dus totaal niet kunnen voorbereiden.

Hoe heb je geheim gehouden dat je hebt meegedaan aan Expeditie Robinson?
Dat niet zo moeilijk. Ik ben als DJ veel op tour. Soms zit ik twee drie weken in Azië of Amerika, dus mensen zijn wel gewend dat ik een tijdje weg ben. Ik heb het verteld aan mijn vader, vriendin en tourmanager, tegen de rest zei ik dat ik op tour was. Ondertussen hield mijn vriendin (zangeres Maan, red.) mijn social media bij door Stories en foto’s te posten. Omdat ik zo laat hoorde dat ik naar het eiland ging, moest ik halsoverkop nog content maken. Dat was nog wel een dingetje.

Tony Junior
Tony Junior op Robinson / Foto: Martijn van Gelder

Met wie had je de beste klik op Expeditie Robinson?
In mijn team absoluut met Johnny (Kraaijkamp Jr.) en Loiza (Lamers). Johnny was een soort van mijn Robinson papa. Hij was de man die de sfeer maakte. Een man met ervaring, maar ook een soort adviseur. Ik kreeg de rol van kapitein. Dan moet je af en toe toch belangrijke beslissingen nemen. Ik kon altijd terugvallen op Johnny, hij was heel belangrijk voor me. Ik kende Loiza nog helemaal niet, maar wij zijn echt beste maatjes geworden. Wij begrepen elkaar en konden een blok vormen. Samen met Johnny en Loiza konden wij de groep heel goed bij elkaar houden.

Was er ook iemand die je niet kon uitstaan?
In mijn groep niet, maar als ik nu de beelden terugzie van Kamp Zuid dan denk ik wel dat daar types bij zitten waar ik het lastig mee zou hebben gehad. Aischa bijvoorbeeld is alleen maar aan het klagen en aan het zeuren. Ik ben blij dat ik haar niet in mijn team had. Als ik dat zie dan denk ik wel dat wij het chillste team waren. We hadden veel lol, goeie takenverdeling en zijn geen dingen kwijtgeraakt.

Wat vond je het zwaarste aan Expeditie Robinson?
Iedereen zegt altijd dat het niet eten ze zo zwaar valt, maar dat vond ik wel meevallen. Ik vond het gebrek aan schoon zoet water heel erg. Verder was ik ook niet echt fan van de ratten die onder je bed doorlopen en de insecten waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Je huid raakt in een hele rare staat met allerlei vreemde bulten en kleine wondjes die zwaar gaan ontsteken.

Wat voor eten heb je het meest gemist?
De pizza Tartufo van restaurant Orloff aan de Kade in Utrecht. Die spookte de hele tijd door mijn hoofd toen ik op dat eiland zat. Het was ook praktisch het eerste wat ik at toen ik weer thuiskwam. Het was heel intens. Niet eens zozeer qua eten, maar de omschakeling dat ik daar met Maan zat. Memorabel moment.

Je hebt nogal wat tatoeages hè. Voor hoeveel euro aan inkt heb je op je lichaam?
Jezus. Oké, wacht effe. Dan moet ik een wilde gok doen. Ik weet niet of ik dichtbij ben, maar voor 10.000 euro red ik denk ik wel. Alleen de sleeve op mijn rechterarm was al rond de 1500 euro.

Hoeveel heb je er inmiddels?
Die vraag krijg ik vaak, maar dat is niet meer te tellen. Op mijn handen alleen al heb ik er tien. Ik denk dat ik in totaal zeker wel een keer of 50 onder de naald ben geweest.

Is er eentje waar je spijt van hebt?
Een paar jaar geleden had ik samen met mijn eerste relatie het cijfer van de dag dat we verkering kregen getatoeëerd. Dat is inmiddels al weer een hele tijd mijn ex. Van de tattoo heb ik geen spijt, maar ik heb er wel een kruisje door laten zetten, want dat is over.

Welke tatoeages vind je het vetst?
Die op mijn rug is de meest belangrijke en de vetste tattoo. Dat is een silhouet van mijn ouders en ik in de kinderwagen. Zonder er diep op in te willen gaan was mijn jeugd met mijn ouders vrij turbulent. Die tattoo staat heel erg symbool voor toen het allemaal nog goed was. We hadden zo’n mooi gezin kunnen zijn. Die staat prominent gitzwart op mijn rug getatoeëerd. Alledrie waren we daar Claessens, dat heb ik er heel groot boven gezet. Het heeft iets heel eigens. Ik vind het ook echt tof dat ik Robinson zit te kijken en ik zie die tattoo op mijn rug zie staan. Ik heb mijn papa en mama altijd bij me.

View this post on Instagram

Still proud of carrying the family name on my back. 📸: @cooperseykens

A post shared by TONY JUNIOR (@tonyjuniorofficial) on

Heb je al een tattoo voor je vriendin Maan?
Nee nog niet. Ze is wel betrokken bij een tatoeage. Op de voorkant van mijn voet heb ik een tattoo waar staat de tekst ‘Ain’t no grave can hold my body down’ van Johnny Cash. Ik voel mezelf wel een ongeleid projectiel dat zich door niets laat tegenhouden. Maar ik wilde niet het standaard lettertype. Toen heb ik aan Maan gevraagd of zij het wilde schrijven, want zij heeft zo’n mooi handschrift. Dat heeft ze gedaan en nu staat die tekst in haar handschrift op mijn voet. Maan is nu al een van de belangrijkste vrouwen in mijn leven en tot het moment dat ik doodga zal zij heel veel impact gehad hebben in mijn leven. Maar het is niet zo dat de tatoeage staat voor dat wij verkering hebben. Wie weet komt dat nog.

Hoe heb je Maan eigenlijk versierd?
Haha ja, daar sta ik soms ook nog wel eens van versteld hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Ik kreeg een foto doorgestuurd van een maat van mij en toen zag ik een heel leuk meisje staan. Ik ben haar heel onschuldig gaan volgen op Instagram en toen is ze mij gaan terugvolgen. Beetje over en weer liken en reageren op stories enzo, je kent het wel. Paar maanden zo lopen klooien. Toen moest ik op Mysteryland draaien en ik zag dat zij daar ook naartoe ging. Toen hebben we elkaar backstage ontmoet en gaven we elkaar een knuffel. Na 1 seconde wist ik al dat zij de mijne moest worden. Ik vond haar zo vet, tof en leuk. Gelukkig was het wederzijds. We spraken vaker af en nog steeds wordt het leuker en vetter.

Ja als we de FHM500 erbij pakken dan behoort ze officieel tot de mooiste vrouwen van Nederland. Dus nu samenwonen, kinderen en trouwen?
Haha nee joh, rustig aan. We hebben nu meer dan een jaar verkering. We hebben allebei een vet druk leven wat superchill combineert. We slapen doordeweeks al veel samen. Dus samenwonen, kinderen en trouwen dan zijn stappen die je moet zetten als je elkaar écht heel goed kent. Dat kan 1,2,3 of 4 jaar duren, maar dat komt wel.

View this post on Instagram

backstage met m’n luipaard

A post shared by TONY JUNIOR (@tonyjuniorofficial) on

Je muziekcarrière gaat ook lekker hè?
Ja ik heb echt fucking veel shows. Er komt heel veel muziek aan. Op 5 oktober komt mijn single Better Part of Me uit die ik heb opgenomen met Niels Geusebroek. Dat wordt een van de meest emotionele platen die ik ooit heb gemaakt. Het is een ode aan mijn opa, die vrij jong is overleden. Het gaat over dat ik graag had willen laten zien hoe ik leef en hoe ik in mijn carrière sta. Dat wordt heel tof om uit te brengen.

Hoeveel shows doe je per jaar?
Oef, zou ik niet weten uit m’n hoofd. Ik denk tussen de 150 en 180 shows.

We weten allemaal wat er met Avicii is gebeurd en laatst maakte Hardwell ook bekend dat hij ermee kapt. Snap jij dat het DJ-leven zwaar kan vallen?
Ja daar kan ik absoluut iets bij voorstellen. Als je vijf vluchten in twee dagen doet en amper slaapt, dan heb ik het soms ook heel erg zwaar tijdens een tour in Azië. Ik vind het lekker om wat bij een show te drinken, maar na een paar dagen ben je helemaal kapot. Je moet streng voor jezelf zijn en op tijd je grenzen aangeven.

Je hebt een track met Tiësto gemaakt. Met wie zou je héél graag nog een plaat opnemen?
Dan ga ik voor Calvin Harris. Hij is muzikaal zo sterk met zijn platen en hij heeft het zakelijk ook heel goed geregeld voor zichzelf. Hij doet maar 50 shows per jaar en alleen maar vette shows waar hij dik voor betaald krijgt. Hij maakt een paar platen per jaar, maar dat worden wel monsterhits. Hij kan zingen, schrijven en arrangeren. Met hem zou ik in de studio willen zitten. Verder vind ik Dave Grohl van de Foo Fighters te gek vinden. Een levende legende in de rockwereld. Als ik alle verhalen moet geloven dan is hij ook ontzettend aardig. Hij zingt, drumt en is gitarist, dus muzikaal is hij een genie, hoe hij zich op het podium presenteert, hoe hij omgaat met spontane situaties. Ik vind dat zo’n held.

Welk festival staat bovenaan het lijstje van Tony Junior om nog eens te draaien?
De mainstage van Tomorrowland. Daar wordt internationaal zo naar gekeken. Ik heb al eens op Tomorrowland gestaan, maar nog niet op de mainstage. Het is zo’n vet festival, dus die staat bovenaan m’n lijstje. Maar de mainstage van Ultra Festival zou ik ook hartstikke leuk vinden hoor.

View this post on Instagram

KINGSDAY!!! THANK YOU!! 🧡👑

A post shared by TONY JUNIOR (@tonyjuniorofficial) on

Favorieten van Tony Junior

Muziekalbum: Continuum van John Mayer. Die plaat kun je altijd en overal draaien. Of je nu down, happy, verliefd of een Ikea-kast in elkaar klust, het is altijd goed.

Artiest: Johnny Cash. Hij was in zijn tijd zo’n vette rebel. Hij bleef gewoon de muziek maken die hij fucking hard vond. Hoe hij heeft gevochten voor zijn uiteindelijke vrouw De vetste artiest aller tijden in mijn ogen.

DJ: Tiësto. Hij draait al zo lang mee in de top en heeft nog altijd een legendarische status. Gruwelijke muziek, blijft zichzelf en heeft het business wise uitstekend voor elkaar.

Auto: Ik rijd nu eigenlijk al in mijn droomauto: een Audi A8 Limosine luipaard editie. Maar als ik nog een stapje hoger moet, dan ga ik voor de Rolls Royce Coupe. Dat ding is zo classy en ziet er gruwelijk uit. Echt een bazenauto.

View this post on Instagram

there’s only one idiot who matched his leg with his car..

A post shared by TONY JUNIOR (@tonyjuniorofficial) on

Festival: Tomorrowland. Nuff said.

Vakantiebestemming: Thuis.

Maaltijd: Hutspot. Ik eet altijd over de hele wereld uit allerlei verschillende keukens, maar het lekkerste vind ik een Nederlandse hutspot.

Netflix: Stranger Things. Die vibe brengt met terug naar mijn jeugd toen ik ET keek. Hoe het is gefilmd, de muziek, de acteurs: steengoede serie.

Stad buitenland: Tokyo. Dat is zo’n andere wereld. Als je op straat loopt lijkt het al een film. En de je hebt daar de beste sushi ter wereld.

View this post on Instagram

where’s waldo?

A post shared by TONY JUNIOR (@tonyjuniorofficial) on

Tekst: Chris Riemens

Reageer op artikel:
Tony Junior over overleven op Expeditie Robinson, Maan en voor 10.000 euro aan tatoeages
Sluiten