Tom Cruise doet HALO sprong uit vliegtuig voor Mission Impossible: Fallout

Redactie 4 jun 2018 Entertainment

We zeggen al een poosje dat Tom Cruise knettergek is. De stunts die hij uitvoert voor zijn nieuwe film Mission Impossible: Fallout zijn dan ook absurd. Ter promotie van de film brengen de makers weer een nieuwe behind the scenes video uit waar we kunnen zien wat voor leipe stunts Tom uitvoert. In de volgende video zien we Tom een HALO sprong uitvoeren. Een zeer gevaarlijke sprong uit een vliegtuig vanaf 35.000 voet (8000 meter) hoogte. Tom staat er bekend om dat hij zijn eigen stunts doet. Maar deze stunt is zelfs voor Tom zijn doen extreem gevaarlijk.

HALO sprong

Hij doet een HALO sprong die normaal gesproken alleen door specialisten wordt uitgevoerd. Eigenlijk een sprong die alleen door elite forces uit het leger worden uitgevoerd. Waarom? De sprong vindt plaats tussen de 15.000 en 35.000 voet hoogte. Een normale parachute sprong vindt plaats vanaf een hoogte rond de 13.000 voet.

Weinig zuurstof

Voor de sprong heb je dan ook speciale uitrusting nodig en een zeer zware training. Dit is niet alleen leren hoe je moet vallen, dit is leren omgaan met weinig zuurstof op een hoogte waarop mensen niet horen te komen. Zie hier de video met behind the scenes beelden van Tom zijn belachelijk gevaarlijke stunts voor de film.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Tom Cruise doet HALO sprong uit vliegtuig voor Mission Impossible: Fallout
Sluiten