Tom Cruise springt op 8.000 meter hoogte uit vliegtuig voor Mission: Impossible – Fallout

Redactie 28 mrt 2018 Entertainment

Je kent ze wel, stuntmannen. Waaghalzen, gekleed als kopietje van de acteur, die alle gruwelijk gevaarlijke moves uitvoeren. De meeste acteurs laten dit compleet aan deze niet bang uitgevallen helden over, maar toch zijn er ‘n aantal zo gek om het zelf te doen. Daar hebben we dan ook een hele berg respect voor. Een goed voorbeeld van zo’n acteur is Tom Cruise. Deze 55-jarige knaap doet bijna alle stunts gewoon nog lekker zelf. Bijna dan. Dit keer springt ‘ie voor de film Mission: Impossible -Fallout uit een vliegtuig op 8.000 meter hoogte. Oef.

Tijdens de opnames van de nieuwe film Mission: Impossible – Fallout, het zesde deel in de reeks, stond Tom te chillen op de laadklep van een vliegtuig, 8000 meter in de lucht, mét een snelheid van 322 km/h. Niet echt een alledaagse gebeurtenis als je ‘t ons vraagt. Maar dat is nog niet alles. Cruise besluit er nog een schepje bovenop te doen en springt er vrolijk uit. Oke dan.

Een bericht gedeeld door Christopher McQuarrie (@christophermcquarrie) op

Een bericht gedeeld door Tom Cruise (@tomcruise) op

Regisseur Christopher McQuarrie en Cruise deelden wat spectaculaire kiekjes van de gevaarlijke stunt op Instagram. Eerder dit jaar verscheen er al een video waarin te zien was hoe Cruise moederziel alleen een helikopter bestuurde. Opmerkelijk genoeg krijgt ‘ie het voor elkaar dit gevaarte te besturen in een achtervolging, te acteren én weet ‘ie perfect in de camera’s te kijken. Holy shit, het waren toch de vrouwen die meerdere dingen tegelijkertijd konden doen.


Voor de nieuwe film brak Tom eerder ook nog eens zijn enkel toen hij van het ene gebouw naar het andere gebouw sprong. Je zou denken dat scène meteen afgelopen was, niet dus. Tom staat met een gebroken enkel gewoon op en strompelt door. Met succes, want de scène zit nog in de film ook.

Om te laten zien waar hij al die leipe stunts nou voor doet, hier is de trailer van zijn nieuwe film Mission: Impossible – Fallout:

Wij gaan Tom met de jaren alleen maar meer waarderen als acteur. Hij is verantwoordelijk voor zoveel goede films waar we fan van zijn geworden. Tom die springt en stunt gewoon door tot hij 80 is, applaus. Mission: Impossible – Fallout zal 27 juli te zien zijn in de bioscoop.

Foto: Instagram Tom Cruise

 

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Tom Cruise springt op 8.000 meter hoogte uit vliegtuig voor Mission: Impossible – Fallout
Sluiten