Tim van Rijthoven naar derde ronde op Wimbledon en pakt nu al jackpot

Op het wereldberoemde tennistoernooi Wimbledon heeft Tim van Rijthoven de derde ronde van het enkelspel weten te halen. In vier sets was hij te sterk voor de Amerikaan Reilly Opelka. Met zijn winst casht Van Rijthoven al lekker in. Als hij net zo blijft spelen als tegen Opelka is the sky natuurlijk the limit.

De pas 25-jarige Tim van Rijthoven wist het enorm spannend te maken. In de ruim drie uur durende wedstrijd weet hij de Amerikaan uiteindelijk te verslaan met 3-1 in sets.

Tim van Rijthoven naar derde ronde

Wimbledon is de derde van de vier Grand Slams die in een tennisjaar gespeeld worden. Na de Australian Open en Roland Garros is dus nu het Britse toernooi aan de beurt, waar het overigens verplicht is om volledig witte kleding te dragen.
De goede prestaties van Tim van Rijthoven zijn uitzonderlijk, maar ze komen niet geheel uit de lucht vallen. Enkele weken geleden wist onze landgenoot namelijk in Rosmalen nog de Libéma Open op zijn naam te schrijven. In de finale versloeg hij niemand minder dan de nummer 1 van de wereld: Daniil Medvedev.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yonex Tennis (@yonex_tennis)

Knaken, centen, poen en cash

De laatste keer dat een Nederlander de derde ronde van Wimbledon wist te halen was in 2013. Voor Tim van Rijthoven is zijn sportieve prestatie natuurlijk al reden genoeg om trots te zijn, en terecht. Toch is dat niet het enige lichtpuntje van zijn prestatie. De prijzenpot van het tennistoernooi is namelijk bizar goed gespekt. Door zijn winst op Opelka mag Van Rijthoven hoe dan ook 120.000 Britse pond op zijn rekening laten bijschrijven. Als hij ronde 3 en 4 overleeft is onze landgenoot kwartfinalist, wat hem alweer 310.000 pond oplevert. Mocht het Tim van Rijthoven lukken om zijn huzarenstukje van Rosmalen te herhalen kan hij zelfs rekenen op twee miljoen pond!

Voor het zover is moet hij natuurlijk nog wel een groot aantal toptennissers van het gras afspelen. In de derde ronde is de Georgiër Nikoloz Basilashvili (nummer 25 van de wereld) de volgende horde van Van Rijthoven.

Reageer op artikel:
Tim van Rijthoven naar derde ronde op Wimbledon en pakt nu al jackpot
Sluiten