Tiara Yachts onthult luxe cruiser met 360 graden roterende lounge

Heb je al gehoord van het nieuwste juweeltje van Tiara Yachts, de 48 LE hardtop cruiser? Het is net een luxe appartement aan het water, geprijsd op 2 miljoen dollar. Maar wat echt verbazingwekkend is, is zijn vermogen om 1.800 paarden los te laten uit de Mercury 600 V12 Verado-motoren. Deze boot glijdt letterlijk over het water!

Deze schoonheid, die is onthuld op de botenshow van Fort Lauderdale in Florida, is het vlaggenschip van Tiara’s Luxury Express-serie. Het is de meer geavanceerde broer of zus van de 48 LS-dagboot, die helemaal draait om gezinsplezier. De LE biedt daarentegen meer accommodaties voor weekendjes weg met vrienden.

Foto: Tiara Yacht

Heerlijk interieur

Binnen is de salon iets uit een droom. Stel je dit eens voor: 360 graden IMAX-uitzicht, een kleine kombuis, comfortabele zitplaatsen voor zes personen en een stuurgedeelte dat serieus is uitgedost. Benedendeks zijn er twee grote passagiershutten, elk met een eigen toilet en een aparte douche. David Slikkers, onderdeel van de oprichtersfamilie van Tiara, verwoordt het perfect: “Met de LS en nu de LE spelen we in op verschillende levensstijlen.”

Foto’s: Tiara Yachts

Roterende lounge

Nu komt hier het echte hoogtepunt: de opstelling voor buitenentertainment. De LE beschikt over een elektrisch bediende, roterende loungemodule die een game-changer is. Deze extra grote bank met aangebouwde buitenkeuken kan 360 graden draaien en op elk punt in die cirkel stoppen. Zin om zwemmers te kijken? Draai het 90 graden. Wil je een perfect zicht tijdens zonsondergang? Draai nog eens 90. Het is alsof je een Zwitsers zakmes als lounge hebt.

Foto: Tiara Yacht
Foto: Tiara Yacht

Meer specs

Ze hebben dit ding ook echt op de proef gesteld. De lounge en het neerklapbare zijterras hebben meer dan 10.000 testen ondergaan om er zeker van te zijn dat ze vijf tot zes jaar slijtage aankunnen. Over betrouwbaarheid gesproken!

De kuip sluit naadloos aan op de salon dankzij dubbele glazen schuifdeuren en een neerlaatbaar glaspaneel. De salon zelf heeft een twee meter breed schuifdak en dubbele zijramen voor een gecontroleerde luchtstroom, zelfs op topsnelheid.

Krachtpatser

Laten we het nu over power hebben. De 48 LE beschikt over drie Mercury V12’s van 600 pk, en van wat ik heb gehoord, zijn ze precies goed voor dit beest van 16 ton. De proefvaart was geweldig, met een topsnelheid van meer dan 90 km per uur. Zelfs op een hobbelige zee met zeven mensen aan boord haalden we een snelheid van 90 km/u op de snelheidsmeter.

Foto: Tiara Yacht

En aanmeren? Een fluitje van een cent met Mercury’s joystickbediening, elektrische boegschroef en geweldig zicht vanaf het roer. Deze Tiara is een eersteklas concurrent op de markt voor coupécruisers met buitenboordmotor. Er is stevige concurrentie, maar de bouwkwaliteit en die ingenieuze draaibare lounge geven hem een ​​serieuze voorsprong. Bovendien is er niets zo fijn als genieten van het prachtige geluid van de stilte op het open water. Check hier de website van Tiara voor meer info!

Reageer op artikel:
Tiara Yachts onthult luxe cruiser met 360 graden roterende lounge
Sluiten