Zo ziet de nieuwe thuisbioscoop van Samsung er in het echt uit

We hadden laatst al geschreven over The Wall. Nee, we bedoelen natuurlijk niet het retegoede album van Pink Floyd 1979. The Wall is de nieuwe thuisbioscoop van Samsung. Gisteren werd ‘ie gepresenteerd in Las Vegas. 

Samsung presenteerde de ‘tv’ in twee varianten: 75 inch- en een 219 inch-scherm.

The Wall is een modulair scherm. Het chille is dat je het scherm zelf zo groot kan maken als je zelf wil. Zo kun jij je favoriete films enorm groot aanschouwen. Dit komt omdat je de panelen van The Wall aan elkaar kan koppelen, doordat ze randloos zijn. Zo bouw je zelf een dik scherm. De puur zwarte basis met ultralage lichtreflectie zorgt voor een opvallend contrast zodat je alle details kunt zien.

Zal dit dan de toekomst van het televisiekijken worden? Wij hopen stiekem van wel.

Superieure kleuren

Samsung zegt dat het met deze technologie mogelijk is om  HDR10 + -afbeeldingen (beelden met een hoog dynamisch bereik) te laten zien op het scherm met dubbele superieure kleurzuiverheid en een breder kleurengamma dan andere LED-tv’s. Dat is nogal een uitspraak.

Voor de consument

Straks kan je dus waarschijnlijk een enorme bioscoop in je mansion bouwen. De verwachting is dat The Wall ergens dit jaar verkrijgbaar is voor de consument, nu blijft het nog bij zakelijke klanten. Kun je daar niet op wachten? Je kan Samsung mailen om ze te bestellen, want ze zijn al wel gelimiteerd leverbaar. Het feit dat ze er nog geen prijs bij hebben gezet, dus goedkoop zal het wel niet zijn. We vragen ons wel af welke consument de ruimte heeft voor scherm van 219 inch.

Numrush

Reageer op artikel:
Zo ziet de nieuwe thuisbioscoop van Samsung er in het echt uit
Sluiten