London Loy en BACARDÍ creëren met The Table of Ocho het ultieme thuisdiner voor voor jou en je vrienden

Feest bij onze vrienden van BACARDÍ, want vandaag vindt de lancering van The Table of Ocho plaats. Een platform voor inspiratie en informatie over de veelzijdigheid en rijkdom van de 8 jaar gerijpte premium rum: BACARDÍ Reserva Ocho. The Table of Ocho wordt dé gids voor een feestelijk thuisdiner met vrienden en familie tijdens de feestdagen. En dat met recepten van de beroemde chef-kok London Loy.

Waar ga jij de feestdagen doorbrengen? Wij vermoeden lekker thuis, want uit onderzoek blijkt dat 88% van de Nederlandse respondenten de feestdagen het liefst thuis met vrienden en familie doorbrengt. De grote meerderheid doet dit bij voorkeur in een groep met 6 tot 9 gasten. Uiteraard zijn de kerstdagen het perfecte moment om de keukenprins in jou naar boven te halen.

Standaard klassiekers

De standaard klassiekers als een gevulde kalkoen en haricots verts in een jasje van spek kennen we nou wel. We zijn op zoek naar inspiratie voor moderne gerechten. Oftewel, een perfecte aanleiding voor de lancering van The Table of Ocho: een feestelijk inspiratieplatform, gecreëerd door BACARDÍ en chef-kok London Loy. Volledig in teken van een thuisdiner met acht vrienden, zodat jij hen helemaal van tafel kan blazen met sublieme gerechten. En het thema van de acht wordt volledig in het hele platform doorgetrokken. Niet alleen acht vrienden, maar ook acht gerechten en acht cocktailrecepten. En die recepten worden uiteraard gemaakt met BACARDÍ die, je raadt het al, acht jaar gerijpt is.

Wat je kunt verwachten? Smaakvolle Caribische gerechten, de beste BACARDÍ Reserva Ocho cocktailrecepten, de ultieme playlist en tips voor tafelstyling. Het concept is geïnspireerd op de aged rum, BACARDÍ Ocho. De iconische BACARDÍ Reserva Ocho werd tot een aantal jaar geleden exclusief gedronken door de Bacardí-familie tijdens uitbundige diners en staat bekend om zijn diepe, gelaagde en zachte smaak. Dat komt uiteraard dankzij acht jaar rijping. Reken maar dat je dikke punten scoort als je deze als welkomstdrankje inschenkt. Een dikke acht scoor je in ieder geval.

Chef-kok London Loy

Gezellig met je maten rond de tafel, iedereen maakt een gang of jij gaat all out en laat iedereen verstelt staan van jouw kookkunsten. Met de recepten die chef-kok London Loy speciaal voor dit inspiratieplatform samengesteld heeft, is een feestelijk en goed smakend diner gegarandeerd. Want wie kun je hier nou beter voor inschakelen dan de man die zelfs tijdens Expeditie Robinson met een schaarste aan eten en ingrediënten een culinair hoogstandje weet te bereiden. Je kunt maar beter snel een bondje met hem vormen, want dan weet je zeker dat jouw kerstdiner goed verloopt.

Met zijn passie voor rum en de Caribische keuken omarmt London Loy de saga van de BACARDÍ familiediners en stelde hij het perfecte menu samen voor een thuisdiner met acht vrienden.Verrassende Caribische gerechten die goed samengaan met authentieke rum-cocktails. Out with the kalkoen, rollade en varkenshaas, in with the limoen eksi koekoe, kousenband met gele banaan en limoenkaviaar. Klinkt al een stuk spannender, toch? Bovendien matcht hij elk gerecht aan een specifieke cocktail voor de ultieme food pairing.

Bacardí-familie

Vroeger nodigde de Bacardí-familie goede vrienden, buren en de bredere lokale gemeenschap geregeld uit in hun landhuis voor extravagante diners. Samen vierden ze de vreugde van het drinken van rum. Onder het genot van feestelijk eten en Latijns Amerikaanse muziek ging dit feest door tot in de late uurtjes. Of de vroege. Het is maar net hoe je het bekijkt.

De held van deze avonden was BACARDÍ Ocho, want dat kreeg je alleen hier. BACARDÍ Reserva Ocho is geïnspireerd op het iconische familierecept uit 1862, staat bekend als The Family Reserve en is de inspiratie voor The Table of Ocho.

Cocktails

De acht cocktails gemaakt met BACARDÍ Ocho zijn samengesteld door rumliefhebber en bartending expert Joy Obergh. Deze cocktails bewijzen dat wijn tijdens het diner kan worden ingewisseld voor een veel spannender drankje.

Zo combineer je de rode mul ceviche perfect met de Pieces of 8 cocktail voor een optimale smaaksensatie. Dat klinkt nu misschien vaag, maar daar hebben we wat op bedacht. Je krijgt alvast een voorproefje van dit smaakvolle inspiratieplatform met de recepten van de bovengenoemde cocktail en het gerecht. Je weet het hè, een goede chef proeft voor. Dat is ook precies wat wij gedaan hebben en daaruit hebben wij deze favorieten geselecteerd.

Pieces of 8 cocktail

Ingrediënten:

  • 45 ml BACARDÍ Reserva Ocho
  • 15 ml Martini Fiero
  • 5 ml versgeperst citroensap
  • 80 ml Charlie’s Sprankelend Fruitwater Passievrucht
  • Garnering: munttakje

Bereidingswijze: vul een longdrinkglas met ijs en schenk alle ingrediënten in het glas. Roer een paar seconden, voeg indien nodig meer ijs toe en garneer met een munttakje. Easy does it.

Rode mul ceviche, salsa roja & gebakken papaya

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 8 stuks rode mul of 600 gram verse kabeljauw
  • 1 papaya, in kleine blokjes gesneden
  • Scheutje BACARDÍ Reserva Ocho (om af te blussen)
  • 9 limoenen
  • 3 sinaasappels
  • 4 cm verse gember, geraspt
  • 5 tenen knoflook
  • 2 sjalotten, fijn gesnipperd
  • ½ rode peper, zonder zaadlijsten
  • ¼ bosje koriander
  • 300 gram cherrytomaten
  • 5 gegrilde rode paprika’s in pot
  • ½ rode ui
  • 5 el appelazijn
  • 1 tl tabasco
  • Garnering: Tobiko wasabi kaviaar, Shiso Purple of bieslook

Bereidingswijze: rasp 1 limoen en houd apart. Pers alle limoenen en sinaasappels uit boven een kom. Voeg de gember, 3 geperste knoflooktenen, rode peper, sjalotten en koriander toe aan het sap en mix met een staafmixer tot je een gladde marinade hebt.

Snijd de vis in blokjes en verdeel over een grote schaal met de marinade. Laat 10 minuten afgedekt marineren in de koelkast. Voor de salsa roja: mix 2 tenen knoflook, cherrytomaten, paprika’s, ui, appelazijn en tabasco in een blender tot een gladde saus.

Bak de papaya in 5 minuten gaar, blus af met een scheutje BACARDÍ Reserva Ocho en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vis over acht borden samen met de papaya. Top af met wasabi kaviaar en de salsa roja. Garneer af met Shiso Purple cress of bieslook.

The Table of Ocho


Styling tips van experts

Naast cocktails en gerechten is het platform ook voorzien van tips voor originele tafelstyling om extra indruk te maken op je gasten. Zwaai gedag naar de standaard feestversiering en zeg hallo tegen een feesttafel met speelse look. Een mix van soorten servies en servetten in verschillende formaten, kleuren en structuren. Kleurrijke bloemen en tropisch groen voor een feestelijk thuisdiner met een Caribisch tintje.

BACARDÍ-ambassadeurs Yeliz Çiçek, Timotej Letonja en Irene Hin geven hun advies op gebied van styling en muziek. Luister naar de Table of Ocho playlist en laat je inspireren op mode-gebied, zodat jij er elke kerstborrel on point uitziet. Nu kan er echt niks meer mis gaan. Eet smakelijk, geniet en drink met mate(n)!

The Table of Ocho


Table of Ocho Dinner Party

Wil je alvast kans maken op een voorproefje en zien hoe de professionals het aanpakken? Dat kan! Via de website van Table of Ocho kun je kans maken op een tafel voor acht personen tijdens de BACARDÍ Table of Ocho Dinner Party op 14 december 2022.

Het feestelijke diner vindt plaats in een intieme setting op een geheime locatie in Amsterdam. De avond neemt je mee op een culinaire reis met legendarische BACARDÍ rum cocktails en Caribische gerechten gemaakt door London Loy. Aanmelden is mogelijk tot 8 (what else?!) december en op 9 december krijgen de geselecteerde genodigden een bericht. Zullen dat ook acht vriendengroepen van acht personen zijn?

Reageer op artikel:
London Loy en BACARDÍ creëren met The Table of Ocho het ultieme thuisdiner voor voor jou en je vrienden
Sluiten