Las Vegas onthult The Sphere, een entertainmentwonder van dik twee miljard dollar

De wereldberoemde band U2 is onlangs begonnen met hun tournee op een enorme locatie genaamd The Sphere, een oogverblindend gebouw dat rechtstreeks uit een sci-fifilm lijkt te komen. Het is een gigantisch, bolvormig gebouw dat deels een een visueel wonderland is , deels een meeslepende ervaring en een concertgebouw. Alleen al van een afstand kijken naar de buitenkant is een ervaring, moet je nagaan wat er binnen afspeelt.

Laten we in het wonder wat The Sphere is, duiken. Zodra je binnenstapt word je naar een heel nieuwe dimensie van entertainment getransporteerd. De technologie van dit futuristische gebouw is next level. Een verbijsterend 360 graden scherm dat het hele interieur omhult. De beelden zijn zo meeslepend dat je het gevoel hebt dat je in een andere realiteit bent gestapt.

IMAX eat your heart out

De magie gebeurde binnenin. Toen U2 het podium betrad, begonnen ze niet zomaar muziek te spelen, ze creëerden een adembenemend visueel spektakel. The Sphere is uitgerust met de modernste technologie, waaronder een 360 graden scherm dat het hele gebouw omhult. Het is alsof je in een gigantische IMAX-bioscoop zit, maar dan ‘on steriods’.

Van de jungle naar de ruimte

Geloof het of niet, maar The Sphere kan zichzelf transformeren. Het ene moment ben je omringd door een jungle met exotische beesten, het volgende moment vlieg je door de ruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is allemaal perfect gesynchroniseerd met de muziek en uitvoeringen. En dat ook nog eens met de muziek van U2, onder begeleiding van Bono. Wel jammer voor hun, iedereen kijkt alleen maar naar de achtergrond en niet naar de band.

Adembenemende cijfers

We zetten alle specs van The Sphere nog effe op een rijtje, want die zijn het benoemen waard. Het prijskaartje van het gebouw bedraagt maar liefst 2,3 miljard dollar. Het gebouw is 112 meter hoog, 157 meter breed. Er is ruimte voor 18.600 zitplaatsen. Er is 69.000 vierkante meter aan LED-schermen, zowel binnen als buiten. Het gebouw bestaat uit 1,2 miljoen LED-lampjes. En voor de ultieme ervaring zijn er 167.000 speakers. Tot slot, om dit wonder soepel te laten draaien hebben ze 3000 werknemers. Best indrukwekkende getallen vinden wij zo.

Wij kunnen niet wachten om te zien wat ze voor de toekomst in petto hebben, een concert van Frans Bauer in The Sphere? Het zal ongetwijfeld verbluffend zijn. Dus als je ooit in Las Vegas bent, raden wij je aan om The Sphere te bezoeken. Het is een unieke ervaring die je niet wilt missen. Wel nog even goed om te vermelden, de kaartjes kosten tussen 400 en 1.450 dollar.

 

Reageer op artikel:
Las Vegas onthult The Sphere, een entertainmentwonder van dik twee miljard dollar
Sluiten