The rise and fall of El Chapo is een docu die torenhoog op de watchlist staat

redactie 16 aug 2016 Entertainment

Begin dit jaar werd Joaquin -El Chapo- Guzman opnieuw gearresteerd. Hij was een paar maanden daarvoor op geniale wijze voor de zoveelste keer uit een zwaar beveiligde gevangenis ontsnapt. Nu is er een documentaire gemaakt over het leven van deze drugsbaron: The Rise and fall of El Chapo. Het doet een beetje denken aan de serie Narcos die over het leven van Pablo Escobar gaat. Alleen is Escobar nog een doetje vergeleken bij de kiezelharde El Chapo.

El Chapo was een man die net als Pablo een gigantisch drugsimperium had opgebouwd. Dure auto’s, luxe villa’s, mooie vrouwen en geld, heel veel geld. El Chapo was een kleine man met een grote hand die reikte door heel Mexico. In het Amerikaanse Middenwesten was tot voor kort ongeveer driekwart van de harddrugs afkomstig van zijn kartel. 

Uit interviews blijkt dat El Chapo meedogenloos was, erger nog dan Escobar. Zeker de moeite waard om de docu over hem te checken lijkt ons zo. Deze maand (augustus) wordt de twee uur durende docu uitgezonden op de History Channel.

Reageer op artikel:
The rise and fall of El Chapo is een docu die torenhoog op de watchlist staat
Sluiten