Whiskyfles The Macallan 1926 verbrijzelt records en haalt meerdere miljoenen op tijdens veiling

Ga er even voor zitten, we hebben namelijk het leipste whiskyverhaal ooit voor je. Een flesje van The Macallan 1926, ook wel de heilige graal onder de whisky’s, heeft zojuist records verbroken door als eerste whisky ooit te worden geveild voor een  duizelingwekkend bedrag van 2.2 miljoen pond (2.5 miljoen euro). Kun je het geloven dat je meer dan 2 miljoen neertikt voor een fles drank?

Wat maakt deze fles zo legendarisch? Nou, het gaat niet alleen om de leeftijd, hoewel het feit dat hij uit 1926 stamt indrukwekkend genoeg is. Deze specifieke fles is een van de slechts veertig die ooit door The Macallan zijn geproduceerd, en let op: hij werd gebotteld in 1986, wat een extra laag zeldzaamheid en mystiek toevoegt.

Boven verwachting

Snel vooruit naar 18 november, waar het verhaal interessant wordt. Dit zeldzame juweeltje ging onder de hamer bij Sotheby’s, waar de opwinding voelbaar was. De fles heeft niet alleen records gebroken, het overtrof alle verwachtingen en werd verkocht voor maar liefst 2.2 miljoen pond. Dat is ruim een half miljoen meer dan de hoogste schatting!

Champions League

De veiling, toepasselijk genaamd ‘Distilled’, was een samengestelde selectie van zeldzame en uitzonderlijke whisky’s. Kun je je voorstellen dat je in die kamer bent, omringd door de crème de la crème van sterke drank? Het leek wel de Champions League  voor whiskyliefhebbers.

Deze aankoop gaat niet alleen over het vloeibare goud in de fles, het is een bijzonder moment in de whiskygeschiedenis. De Macallan 1926 breekt niet alleen records, het herschrijft de regels rondom de waarde van zowel whisky als drank in het algemeen. Het is een symbool van de steeds groeiende waardering en de vraag naar zeldzame whisky’s van het hoogste niveau.

Reageer op artikel:
Whiskyfles The Macallan 1926 verbrijzelt records en haalt meerdere miljoenen op tijdens veiling
Sluiten