Dappere Thaise slangenvanger is de held van Bangkok

redactie 21 Aug 2019 Entertainment

In Bangkok is er tegenwoordig sprake van een slangenplaag. Het warme weer en de heftige regenbuien bieden een lekker aangenaam klimaat voor de reptielen die goed kunnen overleven met het vele beschikbare voedsel dat rondslingert. Dit biedt mogelijkheden voor onze slangenvanger.

De extreme situatie vraagt om snel en vakkundig optreden. Oud-brandweerman Pinyo Pukpinyo is zo’n man die wel in staat is om het klusje te klaren. Deze Thaise baas zei zijn bestaan als brandweerman vaarwel om zich helemaal te richten op een carrière als slangenvanger.

Pinyo is dol op de beestjes en wil ze geen kwaad doen. Deze slangenvanger is nog een man van de oude stempel die niet terugdeinst voor gevaar en zijn mouwen opstroopt om aan het werk te gaan. Onze Thai vangt enorme slangen met zijn blote mannenklauwen. Hij pakt doelbewust hun kop vast en sleurt de lange lijven mee de zak in. Ook is Pinyo snel genoeg om de kleinere exemplaren achter huishoudelijke apparatuur vandaan te halen en weg te slepen. De dappere man wordt dagelijks wel zo’n tien keer opgetrommeld om ergens een slang te vangen. Dit doet hij met veel plezier omdat hij ervan geniet buiten bezig te zijn en met dieren te werken.

Gelukkig voor de slangen is de held van Bangkok, die tijdens zijn loopbaan al meer dan 10.000 reptielen heeft gevangen, laat dat aantal even inwerken, een echte dierenvriend. Alle gevangen beestjes neemt hij mee naar de natuur om ze daar uit te zetten en een prettig leven te bieden, ver weg van mensen. Werk hard en respecteer je omgeving en de natuur, wees als Pinyo de slangenvanger.

Reageer op artikel:
Dappere Thaise slangenvanger is de held van Bangkok
Sluiten