Verlangen naar het verleden met deze brute Nissan Skyline

redactie 10 Jul 2019 Machines

Nissan overspoelt de Nederlandse wegen al jaren met een ware vloedgolf aan Micra’s, Jukes en Qashqais. Deze autootjes zijn niet bepaald de spannendste modellen en verzorgen weinig opwinding bij jou als bestuurder en je maten op de club.

Je zou bijna vergeten dat Nissan vroeger beestachtige auto’s produceerde die bij het accelereren de stenen uit de straat trokken. De Skyline was het paradepaardje van de Japanse autofabrikant en kon op goedkeurende blikken rekenen wanneer je aankwam zetten met de kleppen open. De zescilinder-in-lijn liet de ramen flink trillen in hun kozijnen wanneer je het gaspedaal diep intrapte. Met deze wagen kon je je wel vertonen.

FHM- Nissan Skyline

Deze iconische Skyline uit 1972 ging onlangs onder de hamer in Amerika en we snappen wel waarom ze daar verwachtten dat je met een behoorlijke smak geld aan moest komen wanneer je weg wilde rijden in dit pareltje. Hoewel de auto de 50 alweer bijna gepasseerd is, ziet ie er nog buitengewoon goed uit. Het tijdloze hoekige design ademt historie. In combinatie met de spoiler en ronde lampen dwingt dat je in te stappen en een ritje te maken.

FHM- Nissan Skyline

De kenmerkende zijspiegels op de motorkap brengen vrijwel meteen nostalgische gevoelens boven. De motor telt nog altijd 340 paardenkrachten waardoor je je mannetje staat op het circuit. De ingebouwde rolkooi zorgt ervoor dat je de baan onmiddellijk kunt betreden om een rondje te scheuren en jouw dag helemaal te maken met dit Japanse monster. Hoewel deze al verkocht is, leeft de voorspelling dat er snel meerdere klassieke Skylines zullen volgen, nu ze keihard in populariteit stijgen. Geen verrassing natuurlijk, wat een plaatje.

HiConsumption

Reageer op artikel:
Verlangen naar het verleden met deze brute Nissan Skyline
Sluiten