Telefoonverslaafd? Zo ben je het te baas!

Redactie 21 dec 2017 Entertainment

Wordt het stiekem ook voor jou steeds lastiger om je smartphone links te laten liggen? En wil je daar wat tegen doen? Met een paar tips ben je jouw telefoonverslaving al een stuk beter de baas.

Sim Only provider Simyo legt uit hoe je bij jezelf een telefoonverslaving herkent. Of, misschien beter verwoord, hoe je erachter komt dat je misschien iets té verknocht bent aan quality time met je tellie. Raak je bijvoorbeeld in paniek als je van huis bent en je telefoon bent vergeten? Of heb je een zere duim van al dat geveeg over het scherm? Het zijn allemaal indicaties dat je misschien iets te vaak je telefoon gebruikt.

Dé hamvraag is natuurlijk: hoe kom je van een telefoonverslaving af? Met een paar tips ben je al ontzettend goed op weg.

Neem je smartphone niet mee naar bed

Sta je met je smartphone op en neem je ‘m mee naar bed? Helemaal niet nodig. Een analoge wekker kan je ook wakker maken! Bovendien voorkom je zo dat je ’s avonds te laat naar bed gaat omdat je tóch nog dat ene filmpje wil kijken of je nog één keer ‘bij’ wil zijn met alle Instagram-posts. Is alleen maar goed voor je nachtrust!

Zet notificaties uit

Ping, bliep, *knipper*… Smartphones kunnen heel wat geluid maken en afleiding creëren. Ben je net in een leuk gesprek met een vriend, maakt z’n telefoon weer geluid en is het gesprek ten einde. Niet echt leuk, toch? Zoals je vast weet, kun je een telefoon op stil zetten. Hij maakt dan geen geluid meer als er meldingen binnenkomen. Kortom: rust in de tent!

Telefoon wegleggen

Wil je minderen in je smartphonegebruik? Spreek dan met jezelf af dat je jouw telefoon een uur per dag weglegt. Nu denk je misschien: mis ik dan niets? Neem de proef vooral op de som. Je zult zien dat de online wereld heus wel een uurtje zonder jou kan. Vind je het lastig om niet naar je telefoon te grijpen? Een rondje buiten lopen zonder zonder telefoon doet al wonderen: even tot rust komen zonder al die digitale prikkels!

Je zult zien: met een paar kleine maatregelen minder jij – als je wil – je telefoongebruik al aanzienlijk. Door ‘m weg te houden uit je slaapkamer, het apparaat op stil te zetten en soms gewoon weg te leggen zal je zien dat je behoefte aan het apparaat ook stukken minder wordt. Kortom: het uitproberen waard. Misschien ook wel meteen een goed voornemen voor 2018?

Meer tips vind je op het Simyo blog.

Reageer op artikel:
Telefoonverslaafd? Zo ben je het te baas!
Sluiten