Te land, ter zee en in de lucht komt terug op je beeldscherm

Het razend-populaire tv-programma Te land, ter zee en in de lucht komt na 14 jaar terug op de Nederlandse televisie. Het programma werd eerder van 1973 tot 2010 uitgezonden. Het publiek genoot ervan om te zien welke creatie nou weer de soep in ging lopen. Het was het langstlopende amusementsprogramma van de Nederlandse televisie.

De comeback van het programma gaat gepresenteerd worden door Ruben Nicolai, die onder andere bekend is door De Lama’s en The Masked Singer. Hij kondigde in een aflevering van Beste Kijkers aan dat RTL komende zomer vier nieuwe afleveringen van het programma gaat opnemen in de Efteling. Dit was eerder ook al het speelveld van het spelletjesprogramma.

Wayback

Het welbekende programma werd vroeger vertoond onder de naam Vlieg er eens uit. Vanaf 1978 werd dit Te land, ter zee en in de lucht. Het programma draait om zelfgemaakte creaties van deelnemers. Het concept van het programma gaat over amateurvliegers die hun zelfgemaakte creatie proberen te laten vliegen. Dit doen ze door op te stijgen of neer te dalen vanuit een opstijgpunt boven het water. Degene die met zijn eigengebouwde creatie het eerst de finish weet te bereiken en de iconische bel weet te luiden, is de winnaar. De show wordt altijd als humoristisch beschouwt door de komische pogingen die hieruit voortkomen. De creativiteit van de deelnemers heeft altijd een grote rol gespeeld in de hype rondom het programma.

Presentatie Te land, ter zee en in de lucht

In de vernieuwde versie van het programma zal Ruben Nicolai de presentatie op zich nemen. Eerder werd het programma al gepresenteerd door Jack van Gelder, Ron Boszhard, Tom Blom en André van Duin. Toen werd het ook uitgezonden op de TROS, nu zal dit dus op RTL zijn. De Efteling is niet zomaar gekozen als opnametoneel. Na het succes van 23 eerdere afleveringen die daar zijn opgenomen is er opnieuw gekozen voor het sprookjespark. Mensen die nu helemaal enthousiast zijn en mee willen doen, vanaf later deze week zijn de aanmeldingen geopend!

Reageer op artikel:
Te land, ter zee en in de lucht komt terug op je beeldscherm
Sluiten