De genomineerden voor TABAC’s Gent of the Year-award 2021: Sander Schimmelpenninck

Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw, luidt een oer Hollands gezegde. Daar zijn we het bij FHM niet mee eens, wij plaatsen de vrouwen liever op de voorgrond. Desondanks zetten we jaarlijks tijdens de FHM500 ook een man in het zonnetje, in de vorm van TABAC’s Gent of the Year. Aan jou om te beslissen wie er dit jaar met deze prijs vandoor gaat! Vandaag presenteren we je de tweede kandidaat: Sander Schimmelpenninck.

TABAC’S Gent of the Year

Ten eerste is het belangrijk om voor jezelf te weten wat je nu als man van een andere man verwacht. Maakt kleding de man, of is gevoel voor humor doorslaggevend? Moet het een soort lopende kleerkast zijn of is een bierbuikje ook oké? Als je het aan ons vraagt is het antwoord simpel: je moet er gezellig een biertje mee kunnen drinken. Afgaande op zijn podcast houdt Sander daar wel van, aangezien het gesprekken zijn die ook prima in de kroeg gevoerd kunnen worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sander Schimmelpenninck (@sanderschimmelpenninck)

Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck, afkomstig uit een familie van adel, wist de weg naar een dikke baan in de advocatuur goed te vinden. Hij ging rechten studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij bij het studentencorps ook op sociaal gebied een lekker netwerk begon te ontwikkelen. Toch besloot Sander in 2013 de koers om te gooien door zich aan te sluiten bij de redactie van Quote. Het schrijven van artikelen omtrent luxe en geld ging de jonge Sander zo goed af dat hij zich binnen de kortste keren al hoofdredacteur van de Quote mocht noemen. Wel jammer dat hij ons concept heeft gestolen en in het jasje Quote500 heeft gestoken. Maar wees eens eerlijk, kijk je liever naar een blad vol oude mannen of een blad vol mooie dames?

Vlotte babbel

Dat de gladde journalist niet alleen op papier zijn mening durft te geven werd al snel duidelijk. Door regelmatige optredens bij talkshows als De Wereld Draait Door, Jinek en Beau had de mediawereld al vrij snel door dat Schimmelpenninck een blijvertje zou zijn. Begin 2020 zat Sander dan ook zelf op de presenteerstoel, door samen met Welmoed Sijtsma een van de presentatoren van talkshow Op1 te coördineren. In augustus nam hij afscheid van de talkshow, omdat hij het te druk had met andere zaken en hij zijn eigen mening teveel voor zich moest houden. Deze mening kan hij wel kwijt in zijn razend populaire ‘Zelfspodcast’ samen met jeugdvriend Jaap Reesema, waar de kwajongensverhalen in combinatie met scherpe ideeën veel Nederlanders wekelijks in de oren zoemt. Wij van FHM zijn vooral fan van hun ‘snoepje van de week’, waar zij een vrouw naar keuze in het zonnetje zetten. Vandaag draaien we die rol een keer om, want wij zetten met de genomineerde van deze week Sander Schimmelpenninck zelf in de spotlights. De klasse uitstraling en vlotte babbels van Sander maken hem een terechte kandidaat voor de TABAC’s Gent of the Year 2021, waar de stembus snel voor zal worden geopend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sander Schimmelpenninck (@sanderschimmelpenninck)

Reageer op artikel:
De genomineerden voor TABAC’s Gent of the Year-award 2021: Sander Schimmelpenninck
Sluiten