Check hier de trailer en alle details van Star Wars Jedi: Fallen Order

redactie 15 apr 2019 Entertainment

Zoals aangekondigd hebben we dit weekend de eerste beelden gekregen van de nieuwe Star Wars game. Star Wars Jedi: Fallen Order zal op 15 november uitkomen en speelbaar zijn op de Xbox One, PS4 en PC. De game wordt uitgebracht door EA in samenwerking met developer Respawn. Check hier de trailer:

Mocht je je afvragen waarom we de laatste dagen toch zo’n stortvloed aan informatie over Star Wars over ons heen gestort krijgen dan is het antwoord simpel: Star Wars Celebration. Dit jaarlijkse evenement vond afgelopen weekend plaats en staat volledig in het teken van de science-fiction franchise. Zo zagen we natuurlijk al de trailer voor Episode 9 voorbijkomen, maar er was nog veel meer nieuws. Zoals deze veelbelovende Star Wars-game. We hebben hieronder alle belangrijke feitjes voor je op een rijtje gezet.

Single player, geen multiplayer en GEEN microtransacties!

Veelgehoorde kritiek op de games over Star Wars van EA is het gebrek aan een single player campaign en natuurlijk de microtransacties. Fallen Order heeft hier allemaal geen last van en zal je een solo-ervaring bieden met een complex verhaal. Dit gerucht werd bevestigd door Blair Brown, producer van de game:

Grote focus op melee

De gameplay wordt geen hersenloos buttonbashen want veel vijanden zal je op een tactische manier moeten uitschakelen. Volgens het persbericht van Respawn werkt dit als volgt: “Spelers zullen hun Jedi training gebruiken om verschillende melee combinaties te creëren. Dit werkt in combinatie met een innovatief systeem voor het vechten met de lightsaber en Force powers.” Daarnaast zul je uitgedaagd worden om de omgeving van game te gebruiken om aan je vijanden te ontsnappen. Ook zullen er puzzels voorbijkomen. Dit is waar we het voorlopig even mee moeten doen. Op de E3 zullen waarschijnlijk de eerste gameplay-beelden getoond worden.

Fallen Order

Het verhaal van Fallen Order

De hoofdrolspeler van Fallen Order is Cal Kestis en het verhaal speelt zich af na afloop van The Revenge of the Sith. Tijdens de gebeurtenissen in deze film was hij een Padawan die wist te ontsnappen aan Order 66: de genocide op alle Jedi. Hierna duikt hij onder en verbergt zijn verleden om niet vermoord te worden door The Empire. Dit onderduiken houdt de hoofdrolspeler niet al te lang vol. Door een ongeluk op zijn werk wordt hij namelijk gedwongen zijn Force-powers te gebruiken en zo het leven van zijn collega te redden. Vanaf dat moment loopt hij met een doelwit op zijn rug. De ‘Imperial Inquisition’ gaat namelijk op jacht om hem een kopje kleiner te maken. Dit is een groep strijders die zijn ingehuurd door The Empire om iedereen met Force powers uit te roeien.

Fallen Order

Chris Avellone, schrijver van SW: KOTOR 2, is van de partij

Waarschijnlijk heb je nog nooit van deze knakker gehoord, maar Chris Avellone is een grootheid in de gameswereld. Zo schreef hij mee aan Knights of the Old Republic 2 en vele andere klassiekers. Met zijn inbreng kunnen we ervan uitgaan dat dit een verhaal wordt om je vingers bij af te likken.

Reageer op artikel:
Check hier de trailer en alle details van Star Wars Jedi: Fallen Order
Sluiten