Wereldberoemd sushirestaurant opent haar deuren in Amsterdam

Goed uit eten, we zijn er dol op. Net als sushi. Voeg die twee samen en je hebt een prima culinair avondje te pakken. Aanstaande vrijdag opent SushiSamba in Amsterdam. Het restaurant heeft al vestigingen in Londen, Miami en New York. Een prestigieus zaakje, want voor een tafeltje in Londen moet je zomaar twee maanden wachten.

Dat belooft wat voor de vestiging aan het Max Eeuweplein. Kun jij voor het pokeren eerst nog even op stand de maag vullen. Of na het pokeren, want op vrijdag en zaterdag is SushiSamba tot half 3 in de nacht geopend. Je hoeft hier ook geen nigiri komkommer en california rolls met krab te verwachten. Onder leiding van chefkok Claudio Cardoso serveren ze hier louter sushi van Champions League kwaliteit.

Foodblogger BySam weet al wat ze bij SushiSamba op de kaart hebben staan. Wat dacht je van een Braziliaanse Churrasco Rio Grande met ribeye, chorizo en picanha en de Moqueca Mista? Of de Peruaanse Kanpachi Tiradito met yuzu, zeezout en zwarte truffelolie en Tonijn Seviche met granaatappel, leche de tigre, maiz morado wasabi erwten en basilicum. Natuurlijk mag de Japanse sushi niet ontbreken, zo kun je onder andere de samba roll El Topo bestellen, bestaande uit zalm, jalapeño, shiso bladen, gesmolten mozarella en krokante ui. Dat wordt genieten.

SushiSamba
Zo komt de Amsterdamse vestiging er van binnen uit te zien (foto: SushiSamba)

Mocht je helemaal warm zijn gemaakt voor de zaak, dan is het handig om te weten dat er een dresscode geldt bij de entree. Casual Elegance, noemen ze het. Je petje kun je op de kapstok laten hangen en met korte broek kun je het ook wel schudden, dus gewoon even jezelf netjes aankleden. Vanaf morgenavond (8 september) is SushiSamba geopend. Mocht je het niets vinden, dan kun je altijd nog een frikandel met mayo scoren bij snackbar De Prins tegenover Paradiso.

Meer sushi? Check hier hoe topkok Daisuke Nakasawa sushi klaarmaakt

Openingstijden SushiSamba
Zondag tot en met donderdag: 11.30 uur tot 0.30 uur
Vrijdag en zaterdag:  11.30 uur tot 2.30 uur
SushiSamba; Max Eeuweplein 64, Amsterdam

Foto: nycgo.com

colourfulrebel.combysam.nl

Reageer op artikel:
Wereldberoemd sushirestaurant opent haar deuren in Amsterdam
Sluiten