Stüssy dropt lentecollectie waar wij ons spaarvarken voor stuk willen slaan

Nadat Patta en Supreme de items van hun nieuwe lentecollectie aan ons lieten zien, kon Stüssy natuurlijk niet achterblijven. Het Amerikaanse merk onthulde aan het eind van de New Yorik Fashionweek het lookbook van hun nieuwe voorjaarskleding. Wij nemen je mee en lichten een aantal van de vetste items uit!

De New York Fashionweek liep van 9 t/m 14 februari. Het was dé plek om voor fashiondesigners hun nieuwe collecties aan het publiek te laten zien. Rond deze tijd komen dan ook veel merken uit met hun nieuwe collecties.

Stüssy

Het merk is in de jaren 70 ontstaan in Californië. Hier was Shawn Stüssy in zijn garage bezig met het decoreren van surfborden met zijn eigen ontwerpen. Hieraan voegde hij altijd zijn kenmerkende handtekening toe. Deze hobby liep al snel uit de hand en in 1980 opende hij zijn eigen winkel. Hier verkocht hij kleding met dezelfde kenmerkende handtekening om zijn surfborden te matchen. Toen hij vier jaar later een investeerder vond werd het merk officieel opgericht. Hierna volgde er winkels in de meest prominente plekken van de wereld zoals London, New York en Tokio. Dit was het begin van het streetwearmerk en zoals ze daarna altijd zo mooi zeggen: de rest is geschiedenis.

 

Collectie

Op de website van het merk wordt een tipje van de sluier gegeven als het gaat om de nieuwe lentecollectie. Hierin zijn tijdelijke voorjaarsstukken te zien, als aanvulling op de steunpilaren van de collectie. De plaatjes van de nieuwe collectie zijn op een strand geschoten door Liam MacRae. De foto’s zijn een afwisseling van de vertrouwde stijlen van het merk afgewisseld met gewaagde contouren en prints. Wat wij erg vet vinden aan de collectie is de aandacht die er is besteed aan jackets. Het merk staat altijd al bekend om hun denim jasje en broek.Hier zijn nu een aantal hele vette pieces aan toegevoegd zoals een leren zip-up hoodie, een tracksuit en een oranje pak met gave prints. De collectie is vanaf 16 februari 10:00 online verkrijgbaar.

Genoeg geluld, hieronder check je het volledige lookbook van de nieuwe lentecollectie!

 

Reageer op artikel:
Stüssy dropt lentecollectie waar wij ons spaarvarken voor stuk willen slaan
Sluiten