Student vindt 65 miljoen jaar oude schedel van een Triceratops

redactie 27 Jul 2019 Entertainment

De wetenschap was er lange tijd nog niet over uit of de populaire dino, de Triceratops, nou wel echt heeft bestaan. Nu lijkt student Harrison Duran uitsluitsel te geven door de schedel die hij heeft gevonden. De vijfdejaars student aan University of California heeft in Noord-Dakota namelijk een 65 miljoen jaar oud exemplaar opgegraven.

“I can’t quite express my excitement in that moment when we uncovered the skull. I’ve been obsessed with dinosaurs since I was a kid, so it was a pretty big deal”, zegt hij over zijn historische vondst. Wij snappen hem volledig. Waren we als kind niet allemaal (een klein beetje) gek op dino’s?

Noord-Dakota

Noord-Dakota blijkt een goede plek te zijn om dino’s op te graven. Er worden vooral exemplaren uit het Krijt tijdperk gevonden van ongeveer 65 miljoen jaar geleden. Barnum Brown heeft de plek officieel ontdekt, maar Harrison mag de eer opstrijken voor dit specifieke exemplaar.

Twee weken

Samen met Michael Kjelland heeft Harrison twee weken lang gegraven in het zand en de stenen. Zij hebben elkaar ontmoet op een conferentie en zijn vrienden geworden door hun gedeelde passie voor dino’s. Hoe vet is het dan om, samen met je maat, zo’n zieke ontdekking te doen.

Reageer op artikel:
Student vindt 65 miljoen jaar oude schedel van een Triceratops
Sluiten