Student neemt spiekbrief van anderhalve meter mee naar tentamen

Redactie 29 Sep 2017 Entertainment

Spiekbriefjes verwerkt in een etiket op een flesje of weggestopt in de achterkant van een rekenmachine, studenten komen met de meest creatieve ideeën om docenten om de tuin te lijden tijdens het maken van toetsen. Docent Reb Beatty laat notitiekaartjes toe tijdens het uur van de waarheid en is dan ook een man naar het hart van iedere leerling.

Voor de notitieblaadjes heeft de leraar echter maar één eis, het briefje mag max 3 bij 5 zijn. Maar daar blijft het dan ook bij, niet bepaald een afgebakend begrip tot in de puntjes dus. Doordat Reb de meeteenheid niet heeft vermeld is er een breed scala aan interpretatie mogelijk. Zo’n kans hoef je gehaaide studenten niet te geven.  Elijah Bowen maakte van deze uitgelezen mogelijkheid dan ook ‘ruim’ gebruik.


Daar waar de klasgenoten van Elijah wel door hadden dat het spiekbriefje 3×5 inch mocht zijn, kwam de rebel aanzetten met een kaart van 3×5 feet. Voor de mensen die niet zo thuis zijn in de Amerikaanse meeteenheid, het blaadje zo groot als een kleine eettafel is maar liefst 90 bij 150 cm. Genoeg ruimte om het hele leerboek op te etaleren dus. Ze moest alleen wel even achteraan in de klas plaatsnemen, zodat het blad alleen voor hemzelf te gebruiken was.

Elijah was verbaasd dat hij door mocht lopen en het stuk spiekwerk mocht gebruiken, maar Reb zegt: “Je moet een student met intelligentie zijn om de lacune te vinden, en dan moet je óók nog de brutaliteit hebben om het in de praktijk te brengen.” Dankzij haar geniale poging liep de student met een dikke 9 de klas uit. Winning!

AD.nl

Reageer op artikel:
Student neemt spiekbrief van anderhalve meter mee naar tentamen
Sluiten