Zo kun jij stemmen op je favoriete vrouwen in de FHM500

Gister lieten we weten dat de stembussen voor de legendarische FHM500-verkiezing weer open waren gegaan voor de editie van 2021. Die boodschap werd zeer goed ontvangen, zowel door de dames zelf als door alle gemotiveerde stemmers. Onze inbox stroomde vol met vragen over de stemprocedure, dus het leek ons een goed idee om even wat duidelijkheid te scheppen voor jullie. Bij deze.

1. Via de site

De eerste optie is ook het meest easy, dus deze kun je zeker even proberen. Op de homepagina van de FHM500 site staat bovenaan een soort Tinder-formatje. Hier komen alle dames in willekeurige volgorde voorbij en jij kan stemmen door op het hartje klikken. We gaan het niet verder uit leggen, want het is geen hogere wiskunde en we gaan er vanuit dat de meesten van jullie wel ervaring hebben met swipen.

fhm500

2. Facebook

De tweede optie voor het stemmen, is het delen van het profiel op Facebook. Als je op het profiel van jouw favoriete dame klikt via de site, dan staan er links twee knoppen. Als je op de bovenste klikt, jeweetwel die ene met het Facebook-logo, dan krijg je de optie om het profiel te delen op je eigen tijdlijn, in je verhaal en nog een ton aan andere opties. Kies dus vooral wat jij fijn vindt, het kan namelijk allemaal.

fhm500

3. Instagram

De derde optie is het stemmen via Instagram. Die optie vind je onder de Facebook-knop als je op de site het profiel van je lievelingen bekijkt. Klik je daar op, dan staat er een korte handleiding met uitleg over hoe je moet stemmen. Die bleek echter ontoereikend gezien de berg berichtjes die binnenkwamen, dus we helderen het hier eventjes op.

fhm500

Nadat je op de instaknop hebt geklikt, moet je eerst nog een keer op de foto klikken om er vervolgens een screenshot van te maken. vervolgens kun je deze op je eigen insta feed delen met #FHM500 en waarin je ons ook tagt (@fhm_nederland). Heb je dat allemaal gedaan, dan ben je klaar! Let wel: zonder een open profiel of zonder tag kunnen wij je stem niet zien, waardoor die dus niet meetelt.

Instagram Stories

De tweede optie is het delen van profielen via de Stories. In principe geldt hier hetzelfde voor als voor de feed, dus screenshotje maken en die delen in je stories met #FHM500 en @fhm_nederland taggen. Dat laatste is heel belangrijk, want als je dat niet doet kunnen wij je stem ook niet tracken. Ook hier geldt: zonder open profiel of zonder tag telt je stem niet. Oh ja, het stemmen via DM’s, zoals het sturen van een berichtje of het delen van een story van iemand anders, telt ook niet mee. Reacties onder foto’s gerelateerd aan de FHM500, zowel op onze eigen accounts als op andere accounts, tellen ook niet mee.

fhm500

Hoe komt de ranking tot stand?

De ranking wordt uiteindelijk gebaseerd op basis van drie factoren: stemmen via de swipe game op de homepage, stemmen via social media en de keuze van de redactie, die een soort juryrol vertolken. We hopen dat het zo duidelijk is geworden hoe jij je stem kan laten gelden. Wij zijn benieuwd wie er dit jaar met de kroon vandoor gaat. Op wie ga jij stemmen?

Reageer op artikel:
Zo kun jij stemmen op je favoriete vrouwen in de FHM500
Sluiten