Het skelet van Stan de T-rex is 67 miljoen jaar oud en nu te koop

Droom jij al jaren van een T-rex in je achtertuin? Nou, is dat even toevallig. Je kan er binnenkort eentje kopen. Althans, dan moet je wel het hoogste bod uitbrengen tijdens de veiling. Juist, Stan word geveild. Het neigt naar dierenhandel, maar het schijnt allemaal keurig legaal te zijn.

Stan is een van de twee grootste en meest complete Tyrannosaurus rex skeletten. Dit museumstuk gaat de verkoop in tijdens een veiling in New York. De veiling begint op 6 oktober en er zal anoniem worden geboden op Stan. Hij heet trouwens Stan omdat de amateur paleontoloog die hem vond zo heet. 

T-rex Stan gaat naar Christie’s

Ja, want Christie’s is de naam van het gerenommeerde veilinghuis. Hoofd afdeling scientific instruments, globes and natural history bij Christie’s is James Hyslop. Hij is ontzettend blij dat ze Stan in de veiling mogen doen: “We zijn trots om Stan naar onze veiling te brengen en dat het aan ons wordt toevertrouwd om te verkopen”. Stan zal 24 uur ten toon worden gesteld achter glas bij Christie’s Rockefeller Center.

Stan is een grote jongen

Stan is vier meter hoog, twaalf meter lang en weegt zo’n acht ton. Dat is twee keer zo zwaar als een olifant. Zijn tanden waren 30 centimeter lang. Het was dan ook geen verrassing dat er delen Triceratops rondom Stan lagen toen hij werd gevonden. Toch was er een roofdier nog sterker dan de T-rex. Stan was namelijk gevonden met diepe wonden in zijn schedel. 

Mocht je indruk willen maken op je maten met een opgezette Stan in je huis, hou dan rekening met kosten van tussen de 6 en 8 miljoen euro.

T-Rex
Stan door het dolle heen op zijn 67.000.000e verjaardag
Reageer op artikel:
Het skelet van Stan de T-rex is 67 miljoen jaar oud en nu te koop
Sluiten