Alle stadions van het EK 2024 in Duitsland uitgelicht

We verlangen in deze koude al snel naar de zomer. Niet gek, want wat voor een zomer hebben we in het verschiet. De zomer met het EK 2024. Oranje kwalificeerde zich onlangs al voor EK, maar nu mogen we ons gaan verheugen op een mooi toernooi. Het EK gaat in Duitsland gespeeld worden in tal van gigantische stadions. Van de flashy Allianz Arena tot het historische Olympiastadion in Berlijn. Zin in een snelle tour langs deze leipe stadions? We lichten ze allemaal even voor je uit!

We trappen natuurlijk af met het belangrijkste stadion, het stadion waar de EK-finale gespeeld gaat worden. Die wordt uiteraard in de Duitse hoofdstad Berlijn gespeeld. Daarna behandelen we stuk voor stuk de rest van de enorme stadions van groot naar klein (eigenlijk zijn ze allemaal groot!). En dat niet alleen, we nemen eveneens mee wat elk stadion uniek maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olympiastadion Berlin (@olympiastadionberlin)

Olympiastadion – Berlijn

Het Olympiastadion in Berlijn is waar Hertha BSC haar thuiswedstrijden speelt en biedt plaats aan 74.475 toeschouwers. Het heeft een rijke geschiedenis en is een van de meest historische stadions in Duitsland. Het stadion werd oorspronkelijk gebouwd voor de Olympische Spelen van 1936 en heeft sindsdien tal van internationale evenementen gehost. De indrukwekkende architectuur, met zijn imposante marathontoren, maakt het een monumentaal en iconisch stadion. Het feit dat de finale van het EK 2024 hier wordt gespeeld, voegt nog meer historische waarde toe aan dit stadion. De grootsheid van de locatie draagt bij aan de grandeur van de finale. Het Olympiastadion belichaamt de samensmelting van sport, geschiedenis en emotie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Allianz Arena (@allianzarena)

Allianz Arena – München

In Allianz Arena speelt Bayern München wanneer het thuis speelt en biedt plaats voor 75.024 toeschouwers. Het staat bekend om zijn opvallende uiterlijk, vooral ‘s nachts wanneer de gevel van het stadion in verschillende kleuren kan worden verlicht. Het verandert vaak van kleur, wanneer Bayern München speelt kleur het stadion rood, wanneer de andere club van München speelt kleurt ‘ie blauw. Dit stadion is een waar visueel spektakel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Borussia Dortmund (@bvb09)

Signal Iduna Park – Dortmund

Het stadion wordt in de volksmond het Westfalenstadion genoemd, Borussia Dortmund speelt er zijn thuiswedstrijden en het stadion biedt plaats voor 81.365 toeschouwers. Het is onder andere bekend om zijn indrukwekkende Gelbe Wand. Dit is de Zuidtribune die plaats biedt aan meer dan 25.000 staande fans, waardoor het de grootste staantribune in Europa is. De passie en energie van de fans dragen bij aan de unieke sfeer van dit stadion.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Schalke 04 (@s04)

Veltins-Arena – Gelsenkirchen

De Veltins-Arena van Schalke 04 biedt 62.271 man een plek en is voorzien van een dak dat dicht kan en een verschuifbaar veld, wat het stadion multifunctioneel maakt. Hierdoor kunnen ook evenementen zoals concerten en andere sporten plaatsvinden. De moderne architectuur en technologische innovaties maken het tot een opvallend complex.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VfB Stuttgart (@vfb)

Mercedes-Benz Arena – Stuttgart

De Mercedes-Benz Arena van VfB Stuttgart biedt ruim 60.441 mensen een plek en staat bekend om zijn panoramisch uitzicht op de stad Stuttgart. Het stadion is omgeven door groen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. Dit creëert een ontspannen sfeer voor de fans.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hamburger SV (@hsv)

Volksparkstadion – Hamburg

Het Volksparkstadion van HSV uit Hamburg heeft zo’n 57.274 plaatsen en heeft een rijke geschiedenis en is na meerdere renovaties gemoderniseerd. Het stadion staat bekend om zijn kenmerkende torentje en de groene omgeving. Marco van Basten scoorde in dit stadion de legendarische goal (de 2-1) tegen West-Duitsland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MERKUR SPIEL-ARENA (@merkurspielarena_dus)

Merkur Spiel-Arena – Düsseldorf

De Merkur Spiel-Arena van Fortuna Düsseldorf staat bekend om zijn flexibele dakconstructie en heeft een capaciteit van 54.600, waardoor het stadion kan worden aangepast aan verschillende weersomstandigheden. Dit draagt bij aan het comfort van de fans en maakt het stadion geschikt voor diverse evenementen. Het stadion heeft bijna 10.000 staanplaatsen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 1. FC Köln | Bundesliga (@fckoeln)

RheinEnergieStadion – Köln

Het RheinEnergieStadion van 1.FC Köln ligt aan de oevers van de Rijn en biedt naast een prachtig uitzicht op de rivier ook plaats voor 50.000 toeschouwers. Het stadion heeft een opvallende, moderne architectuur en staat bekend om zijn levendige sfeer tijdens wedstrijden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RB Leipzig (@rbleipzig)

Red Bull Arena – Leipzig

De Red Bull Arena van RB Leipzig is een modern stadion met een futuristisch ontwerp. Het stadion biedt state-of-the-art faciliteiten en is ontworpen met het oog op duurzaamheid. Het is een voorbeeld van moderne stadionarchitectuur. Het heeft een capaciteit van 41.939.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eintracht Frankfurt Official (@eintrachtfrankfurt)

Deutsche Bank Park – Frankfurt

Deutsche Bank Park van Eintracht Frankfurt is een multifunctioneel stadion met een verplaatsbaar dak en een innovatief grasverwarmingssysteem dat 52.300 mensen een plekje biedt. Het stadion heeft ook een grote videowall en staat bekend om zijn moderne faciliteiten en comfort voor de fans.

Reageer op artikel:
Alle stadions van het EK 2024 in Duitsland uitgelicht
Sluiten