Dit is het schitterende nieuwe stadion van Atlético Madrid

Redactie 6 Sep 2017 Entertainment

Nog even en het nieuwe stadion van Atlético Madrid zal in gebruik worden genomen. Het krakemikkige Estadio Vicente Calderon zal worden ingeruild voor een hypermoderne voetbaltempel die plaats biedt aan liefst 68.000 toeschouwers.

De grasmat is er net ingelegd, waardoor bijna alles gereed is voor de openingswedstrijd op 16 september. Op de vierde speeldag in de Primera Division zal Malaga op bezoek komen. Twee weken later, op 27 september, zal de eerste Champions League wedstrijd in het hypermoderne stadion worden gespeeld als Chelsea op de thee komt.

Voor wie het weten wil: in totaal zijn er 440 grasrollen gebruikt. Dankzij een inventief verwarmingssysteem en lichttherapie zal het gras in goede conditie worden gehouden. Het stadion zal trouwens het Wanda Metropolitano-stadion gaan heten. Niet zo mooi als Vicente Calderon, maar Wanda is een Chinees bedrijf en voor 20% aandeelhouder van de club. Metropolitano is een verwijzing naar het verleden, want dat was de waar de Colchoneros tussen 1923 en 1966 hun thuiswedstrijden speelde.

De vette video hieronder geeft je alvast een kijkje in de nieuwe Madrileense voetbalkerk. Hier zouden we wel een derby mee willen pakken. Prachtig!

Meer stadions? Het concept voor de nieuwe thuishaven van Chelsea mag er ook zijn!

Reageer op artikel:
Dit is het schitterende nieuwe stadion van Atlético Madrid
Sluiten