Zo gaat het nieuwe stadion van Chelsea eruit zien

Redactie 12 jan 2017 Entertainment

Het was een van de eerste clubs die werd opgekocht door een miljardair waarna er met speels gemakt werd gestrooid met flappen. De ene na de andere miljoenentransfer kwam Stamford Bridge binnen wandelen, maar het theater waarin het allemaal moet gebeuren werd een beetje vergeten.

Tot nu, want Chelsea heeft groen licht gekregen om Stamford Bridge te verbouwen. Vanaf 2022 moet de thuisbasis van de Blues plaats bieden aan meer dan 60.000 toeschouwers. Flink meer dan de 41.623 fans die er nu in kunnen.

Stamford Bridge is op dit moment het op zes na grootste stadion in de Premier League. In Londen hebben Arsenal en West Ham United een groter stadion en vanaf 2018 zal ook Tottenham Hotspur in een vernieuwd en groter onderkomen spelen. Met het nieuwe stadion wordt vooral een financieel gat gedicht met de Gunners. Zo harkte Arsenal vorig jaar 30 miljoen pond meer binnen dan Chelsea op het gebied van stadion inkomsten.

Omdat het om een verbouwing van het huidige stadion gaat, zal er voor drie seizoenen een ander onderkomen gezocht moeten worden. Het ligt voor voor de hand dat er wordt uitgeweken naar het legendarische en immense Wembley.

Meneer Abramovitsj mag z’n creditcard trekken, want de kosten van de verbouwing gaan zo’n 500 miljoen pond bedragen. Het Zwitserse architectenbureau Herzog & De Meuron gaat de verbouwing voor z’n rekening nemen, waarbij het zich heeft laten inspireren door de Allianz Arena van Bayern München.

Reageer op artikel:
Zo gaat het nieuwe stadion van Chelsea eruit zien
Sluiten