Sporten met een kater, wel of geen goed idee?

We kennen het allemaal vast wel. Je hebt jezelf beloond met een aantal biertje, maar de volgende ochtend merk je toch dat je er een paar te veel hebt gepakt. Is het dan verstandig om die kater eruit te sporten of kan je beter wat anders doen?

Wellicht doe je het zelf ook wel regelmatig, sporten met een kater. Wij zijn voor je gaan uitzoeken of het nou echt zo slim is om dit uit te voeren.

Kater eruit sporten

Een kater brengt enorme hoofdpijn met zich mee, maar er zijn ook andere gevolgen voor je lichaam. De alcohol in je lichaam zorgt ervoor dat je veel energielozer en chagrijniger bent dan normaal gesproken. Daarnaast heeft het een slechte invloed op je slaap. Als je dus gaat sporten, kost het veel meer moeite om je eigen fitte niveau te halen. Verder is je balans ook erg ver te zoeken. De kans op een blessure is extra groot. Door de alcohol die nog in je lichaam zit, voel je je limieten minder goed aan.

Het beste medicijn

Maar wat kan je dan wel doen om sneller van je kater af te komen? Het is belangrijk dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Je lichaam heeft behoefte aan vitaminen en mineralen uit koolhydraten, vetten en eiwitten voor bruikbare energie. Wat je vooral niet moet doen, is de hele dag in bed blijven liggen. Probeer wel wat te bewegen, door een rondje te lopen bijvoorbeeld. Maar om jezelf nou gelijk helemaal af te matten in de sportschool is gelijk weer heel overdreven. Het afbreekproces van alcohol kan nu eenmaal niet sneller gaan dan dat je zou willen. Een beetje frisse lucht of een (koude) douche kan wel helpen om je wat fitter te voelen. En als je nou echt wilt voorkomen dat je een kater krijgt, kan je het beste een glaasje water tussen je biertjes door drinken.

Reageer op artikel:
Sporten met een kater, wel of geen goed idee?
Sluiten